Апелативният спецсъд окончателно отказа да отстрани Николай Димитров от кметския

...
Апелативният спецсъд окончателно отказа да отстрани Николай Димитров от кметския
Коментари Харесай

Съдът окончателно отказа да отстрани кмета на Несебър

Апелативният спецсъд дефинитивно отхвърли да в профил Николай Димитров от кметския пост в община Несебър. Той е упрекнат като водач на проведена незаконна група за пазаруване на гласове, а прокуратурата настояваше, че като кмет може да оказва напън върху очевидци.

Според държавното обвиняване той е в позиция да промени значими показания по делото, тъй като се явява шеф на " огромен брой компании и лица в общината “. Спецсъдът обаче уточни, че няма причина Димитров да бъде освободен от служба, тъй като делото не е за нещо, което той е сторил като кмет.

Адвокатът му Петър Атанасов изясни пред съда, че има единствено двама предпазени очевидци, за които може да се допусна хипотетично, че са чиновници в общинското сдружение за поддръжка в град Несебър. Пред арбитър са разпитани 15 очевидци и нито един от тях не се намира в служебни взаимоотношения с кмета.

" Простил съм на всички. Не поисквам на никого това, което ми се случи ", сбито сподели отвън залата Димитров.

Николай Димитров завоюва изборите за кмет на Несебър безусловно от ареста. Той бе арестуван няколко дни преди балотажа по обвиняване за пазаруване на гласове. Сега Димитров е на независимост против парична гаранция от 50 000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР