Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определените от СНС на 29.03.2021

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определените от СНС на 29.03.2021
Коментари Харесай

Съдът се произнесе по случая с обвинените за измами с финансови средства

 Апелативният профилиран углавен съд удостовери избраните от СНС на 29.03.2021 година ограничения за неотклонение на шестимата упрекнати за присъединяване в

Привлечените като ръководители на групата Й.М. и К.Д, както и посочената за счетоводител на незаконното съдружие М.Г., остават с най-тежката мярка за процесуална насила " задържане под стража, а другите трима упрекнати С.Ц., Й.А. и Ф.Н. - с " домакински арест “.

Съдът одобри показаните от прокуратурата 11 тома с нови доказателства по досъдебното произвеждане. Потвърдена бе тезата на обвиняването, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът регистрира високата социална заплаха на инкриминираните действия, съществуването на действителна заплаха от заличаване на доказателства, в случай че упрекнатите са на независимост, както и обстоятелството, че очевидци по делото към този момент са били заплашвани.

Шестимата упрекнати бяха арестувани на 26.03.2021 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от ГДБОП-МВР и ДАНС в София и Монтана, извършена под управлението на Специализираната прокуратура.

В офиси и жилища, употребени от тях, бяха открити и конфискувани документи, мобилни телефони и сим карти, устройство за заглушаване на мобилни сигнали, както и други доказателства за незаконната активност. Разследването откри, че групата е работила от януари 2017 година

Без да са лицензирани за сходна активност, нейни членове се представяли за капиталови медиатори на сдружения, занимаващи се с вложения и търговия с скъпи бумаги на интернационалните тържища. Въвеждали в подвеждане български и непознати жители, че могат да осъществят огромни облаги, в случай че влагат в покупка на акции на международно известни компании. " Инвестираните “ средства попадали в следени от групата сдружения, откъдето посредством поредност транзакции – в сметки на участниците.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР