Апелативният специализиран наказателен съд отмени паричната гаранция и наложи най-тежката

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени паричната гаранция и наложи най-тежката
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд върна Вълчо Арабаджиев в ареста

Апелативният профилиран углавен съд анулира паричната гаранция и наложи най-тежката мярка " задържане под стража " на сина на Маринела и Ветко Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев, както и на двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. И тримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения.

Съдебният състав дефинира като " незаконосъобразно и голословно " решението на първата правосъдна инстанция за освобождение под парична гаранция. Според магистратите делото е със комплицирана фактическа конюнктура и предвид на публичния интерес по отношение на случая, както и с цел да не попречи Арабаджиев-младши за изясняването му, те постановиха той да бъде арестуван.

Съдът одобри още, че има доказателства против Арабаджиев по обвиняването му в пране на пари. Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лв. в три банкови касети в трезор.  Както обвиняването, по този начин и съдът одобри, че произходът на тези пари е неуточнен и най-вероятно са от укрити налози на компанията " Виктория Груп корпорейшън " на семейството Арабаджиеви. За двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева съдът реши, че има доказателства, че са взели участие в незаконна група за укриване на налози.

Тримата обвинени бяха арестувани още в правосъдната зала.

По-рано през днешния ден отбраната в лицето на юрист Илиян Василев заяви пред  Апелативния профилиран съд, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България непринудено. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР