Апелативният съд във Варна отмени присъда на Шуменския окръжен съд

...
Апелативният съд във Варна отмени присъда на Шуменския окръжен съд
Коментари Харесай

11 години затвор за убийството на пастир в Шуменско

Апелативният съд във Варна анулира присъда на Шуменския областен съд и постанови нова, по-висока, с която призна подсъдимия за убийството на пастира в с. Зайчино ореше за отговорен в умишленото му умъртвяване, по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Герчо Р. ще бъде лишен от независимост за 11 години, при първичен непоколебим режим , вместо присъдените от първоинстанционния съд пет години затвор. Това оповестиха от пресцентъра на правосъдната институция във Варна.

Както Българска телеграфна агенция заяви, убийството бе осъществено на 24 юли 2018 година в покрайнините на с. Зайчино ореше. По данни на правосъдната институция, на тази дата Герчо нанесъл на жертвата си удари с ръце, крайници и сопа в региона на главата и тялото . Вследствие на побоя потърпевшият умрял. Между двамата овчари постоянно възниквали разправии кой в коя мера да пасе стадото си , всекидневно употребявали алкохол и постоянно под негово въздействие си разменяли обиди. 

Делото е прегледано за повторно от Апелативния съд във Варна, откакто предходната година въззивната инстанция го върна за ново разглеждане от Шуменския областен съд. Според юриста на подсъдимия, авторството на действието не е потвърдено. 

Предстои Апелативният съд във Варна да изготви претекстовете към присъдата. Съдебният акт предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР