Апелативният съд във Варна измени присъдата на признатата за виновна

...
Апелативният съд във Варна измени присъдата на признатата за виновна
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна намали присъдата на Анита Мейзер

Апелативният съд във Варна промени присъдата на приетата за отговорна в ликвидиране по несъобразителност на брачна половинка си и за рушвет Анита Желева, по-популярна като Мейзер, оповестиха от пресслужбата на апелативна прокуратура в града.

Оттам прецизират, че в наказателно-осъдителната част присъдата на първата правосъдна инстанция е била понижена на 3 години отнемане от независимост за закононарушението по член 122, алинея 1 от Наказателен кодекс. За оферти рушвет на полицейски чиновник – закононарушение по член 304а от Наказателен кодекс, апелативният съд е понижил също наказването й на 2 години отнемане от независимост и санкция в размер на 4000 лв..

Снимка: Фейсбук

След групиране на двете санкции състав на Апелативния съд е наложил най-тежкото от двете, а точно 3 години отнемане от независимост при първичен общ затворнически режим, като е присъединена и санкцията в размер на 4000 лв..
Прокуратурата ще желае непрекъснато задържане под стража за Анита Мейзер Няма данни да има съучастници в убийството, заяви представителят Радослав Лазаров
В гражданско-осъдителната част на присъдата на Варненския областен съд също има промени. Апелативният съд е понижил размера на присъденото обезщетение на майката на умрелия брачен партньор на Анита от 150 000 лв. на 100 000 лв. с дължимите лихви о т датата на породеното увреждане – 14 август 2016 година, до окончателното му погашение.

Мярката за неотклонение " домакински арест ", избрана от Апелативния съд, остава, допълват от пресслужбата на апелативната прокуратура.

Снимка: Фейсбук

По-рано Мейзер апелира присъдата си от 4,5 години затвор. Пред съда през февруари тази година тя тотално смени версията си, като разгласи, че въобще не е била в дома си по време на съдбовния случай – в нощта на 14 август 2016 година
Анита Мейзер смени версията за гибелта на брачна половинка ѝ Твърди, че въобще не е била в дома си по време на съдбовния случай
Обясни, че не можела повече да поема виновност, без да е отговорна, а досегашната версия била поддържала, тъй като юристи и проверяващи органи я посъветвали, че по този начин ще получи единствено условна присъда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР