Апелативният съд във Варна измени наказанието на подсъдим за това,

...
Апелативният съд във Варна измени наказанието на подсъдим за това,
Коментари Харесай

Пробация вместо затвор получи мъж, подкупил полицаи във Варна

Апелативният съд във Варна промени наказването на обвиняем за това, че дал 190 лева рушвет на полицейски инспектори, оповестиха от пресслужбата на правосъдната институция в морската столица. Мъжът е дал парите, с цел да не му сформират акт за административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. 

Горната инстанция промени присъдата на Окръжния съд в Разград, с която той е бил наказан на четири месеца затвор. Вместо това постанови две пробационни ограничения за период от една година - наложителна регистрация по сегашен адрес и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник. Обвиняемият ще заплати и санкция от 500 лева

Случката е от 29 април. Обвиняемият е пътувал на предната дясна седалка в автомобил с френска регистрация по пътя сред селата Хърсово и Голяма вода. При инспекция от полицейски екип, с цел да не бъде глобен приятелят му, който карал, пасажерът в колата дал 190 лв., които оставил под служебния таблет на служителите на реда. Веднага двамата били арестувани в Районното ръководство в Исперих.  

Пред първата инстанция подсъдимият е признал виновността си и делото е прегледано при кратко правосъдно разследване. Пред Апелативния съд той изясни, че е оставил парите смятайки, че по този начин заплаща наложена санкция. Във въззивното произвеждане е открито тежкото здравословно положение на подсъдимия, който страда от онкологично заболяване. То се третира като извънредно смекчаващо отговорността събитие. Поради това даже най-лекото планувано наказване отнемане от независимост в тази ситуация ще се яви несъразмерно тежко. Затова и Апелативен съд – Варна глоби мъжа с пробация, допълват от съда. 

Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР