Апелативният съд в София освободи от ареста шофьора на автобуса,

...
Апелативният съд в София освободи от ареста шофьора на автобуса,
Коментари Харесай

Съдът пусна срещу 2000 лв. шофьора на фаталния автобус

Апелативният съд в София освободи от ареста водача на рейса, в който край Своге починаха 17 души, с мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв..

Миналата седмица Окръжният съд наложи на Григор Григоров домакински арест, само че през днешния ден горната инстанция реши, че тази мярка е тежка. Той има 7 дни, с цел да внесе сумата. Григоров обаче остава без брошура и със възбрана да напуща страната.

Решението на апелативните магистрати е дефинитивно. Според тях в част от решението на Окръжния съд да е под домакински арест липсват претекстове и че степента на заплаха на водача не е висока. Като доказателство за това те се позоваха на подписка в негова поддръжка от 6300 души и на рекомендации и мотивационни писма от шефове на учебни заведения и детски градини, които употребили транспортната му компания за екскурзии.

Според обвиняването Григоров е навлязъл в насрещното придвижване на пътя София-Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно и минал през мантинелата, преобръщайки се в бездна. Съдът регистрира, че има доказателства, че той е отговорен за пътния случай, като се базира на протокол за оглед на местопроизшествието и свидетелски показания. Най-важни били разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това умозаключение на автотехническа експертиза гласи, че повода за злополуката е превишена и несъобразена скорост, както и нахлуване в насрещното.

Съдебният състав обаче посочи, че занапред би трябвало да се обясни каква е повода за злополуката.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР