Апелативният съд в Пловдив пусна под домашен арест бившия член

...
Апелативният съд в Пловдив пусна под домашен арест бившия член
Коментари Харесай

Обвиненият в пране на пари бивш член на ВСС Иван Димов е пуснат под домашен арест

Апелативният съд в Пловдив пусна под домакински арест някогашния член на Висшия правосъден съвет (ВСС) Иван Димов, който беше арестуван по искане на австрийския управляващи по обвинявания в пране на пари.

Димов, който е и някогашен арбитър и политик, ще бъде следен с електронна гривна от адреса му в София. Промяната на мярката на Окръжния съд е дефинитивна, оповестява " Сега ".

Димов при започване на февруари по искане на австрийските управляващи. Той е обвинен в пране на пари на стойност 170 хиляди евро в интервала от март до май 2022 година Предстои да бъде прегледано всъщност настояването на австрийските управляващи той да им бъде предаден.

Ако виновността му бъде потвърдена, той може да бъде наказан на пандиза до 10 години.

Неговият юрист Емануил Йорданов уточни като аргумент за по-леката мярка, че в Европейската заповед за арест на клиента му няма конкретизирани време и място на осъществяване на закононарушението, нито е посочена степента на присъединяване на Димов. Също по този начин било ясно единствено, че са превеждани пари на разкрита от него адвокатска, а не персонална сметка.

По време на правосъдното дело стана ясно, че и от прокуратурата не желаят задържането на Димов. Прокурорът Иван Даскалов счете, че мярката домакински арест е задоволителна гаранция за наличието на Димов в процеса на изчакване на решение дали ще бъде екстрадиран.

Димов е бил още боен арбитър, ръководител на Окръжния съд в Сливен, а в интервала 1997 - 2001 година е бил народен представител на ОДС в 38-ото Народно заседание. Адвокатът му Емануил Йорданов също е някогашен народен представител от ОДС и някогашен вътрешен министър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР