Апелативният съд в Пловдив прие искането на германските власти 23-годишният

...
Апелативният съд в Пловдив прие искането на германските власти 23-годишният
Коментари Харесай

23-годишният Тилев, когото екстрадират в Германия: Работих в колцентър, всеки може да бъде на моето място

Апелативният съд в Пловдив одобри настояването на немските управляващи 23-годишният Иван Тилев да бъде екстрадиран в Германия за присъединяване в незаконна група за финансови измами.

Служителят в колцентър в София е упрекнат и за машинация в изключително огромни размери за 800 хиляди евро. Германската прокуратура проверява и компанията „ Тийм ъп груп " за присвоени над 14 милиона евро от европейски жители.



Иван Тилев изясни пред съда, че е намерил работата си посредством публикация в интернет. Изискването било положително притежаване на немски език. Бил подготвен и назначен в колцентър в София. Работил една година в компанията, която предлага финансови услуги.

" В нито един миг аз не съм съм считал, че се прави лъжлива активност. Имахме директиви от директен шеф, управител, който ми споделяше какво да върша имахме работа с клиенти ", споделя той.

На 27 юли 2021 година ГДБОП взаимно с представители на немската прокуратура влиза в офиса на компанията. Четиримата души са арестувани измежду тях и шефът и притежателят на компанията, които са непознати граждани- сръбкиня и израелец.

Според предварителните данни компанията, записана в България, е част от интернационална скица за финансови измами. Значителни средства от заможни клиенти в Германия и Австрия са привличани за закупуване на акции с обещана висока облага. Парите обаче след преводите изчезват.

Служителите в колцентровете набирали клиенти и им предложили финансовата услуга на компанията, без да знаят по какъв начин се употребяват парите, твърди упрекнатият Тилев.

Според следствието в лъжливата скица вземат участие израелски незаконни групи, които са ситуирани в България, Молдова, Черна гора и Сърбия. Агентите в прът центровете са осведомени със схемата, считат от обвиняването. И до момента Иван Тилев се води на работа, защото не е могъл да приключи контракта си. След акцията, офисът е затворен. В компанията останала единствено секретарка, която нямала пълномощия да назначава и освобождава чиновници, заяви татко му пред " По света и у нас ".

Младежът е задържан неотдавна в Пазарджик една година след акцията в София. Днес правосъдният състав изясни, че няма учредения да се откаже осъществяването на европейска заповед за арест. Според магистратите - за Тилев е по-благоприятно да бъде екстрадиран в Германия, с цел да се отбрани. Съдът не преглежда случая всъщност, тъй като в България не е формирано досъдебно произвеждане по случая:

" Към прокуратурата мога да направя обвиняване, че не се самосезира да се прегледат нещата и това дело да се заведе тука и за се създадат следствията в България, това е безусловно безгрижие от тяхна страна ", сподели бащата Димитър Тилев.

Ако бъде наказан, Иван Тилев може да лежи 15 години в пандиза.

" И сега не става въпрос за мен самия единствено. Става въпрос, че на мое място може да бъде всеки един човек, след време моите деца, моята другарка, моите другари. Всеки един може да бъде на мое място и аз не желая това да се случва ", споделя Иван.

Решението на Апелативния съд в Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР