Апелативният съд в Пловдив потвърди наложената мярка за неотклонение задържане

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди наложената мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Чужденците, задържани за промишлен шпионаж в Арсенал, остават в килиите

Апелативният съд в Пловдив удостовери наложената мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на всеки един от тримата някогашни чиновници на „ Арсенал “ АД – Казанлък - доктор Сергей Зоненко, брачната половинка му Олга и синът им Вениамин. Тримата бяха задържани за индустриален шпионаж в оръжейницата.
Още по темата
Съдът реши, че вярно Окръжният съд в Стара Загора е приел, че от доказателствата по досъдебното произвеждане, може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са съпричастни към действията за които са привлечени към наказателна отговорност.

Касае се за закононарушения, за които законодателят е планувал наказване отнемане от независимост.

В претекстовете си Апелативен съд – Пловдив приема, че като се вземе поради събитието за вменената предприемчивост, броят на действията, разнородният темперамент на публичните връзки, които се засягат с тях, интервалът на осъществяване, съучастието на обвинените, аргументиран е изводът на Окръжен съд – Стара Загора, че се касае за действия с висока степен на социална заплаха и е налице действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение. Налице е и такава да се укрият с оглед обстоятелството, че и тримата са непознати жители и неведнъж са напускали рамките на страната.

Определението на Апелативен съд – Пловдив и дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР