Апелативният съд в Амстердам заключи, че аргументът на руската страна

...
Апелативният съд в Амстердам заключи, че аргументът на руската страна
Коментари Харесай

Апелативният съд в Нидерландия отхвърли жалбата на Русия по делото ЮКОС

Апелативният съд в Амстердам заключи, че аргументът на съветската страна за хипотетична машинация от страна на някогашни акционери на ЮКОС  по време на арбитражното произвеждане в Хага не може да анулира решенията за обезщетения,  заяви " ТАСС ".

Съдът " анулира решението от 20 април 2016 година " , в границите на което са анулирани отговорностите на Руската федерация за погашение на обезщетение, и " отхвърля исковете на Руската федерация ".

Производството е инициирано от Hulley Enterprises, Yukos Universal и Veteran Petroleum , които са свързани с някогашни акционери на ЮКОС. Международен арбитраж, основан посредством посредничеството на Постоянния трибунал в Хага, след 10 години разглеждане на делото през 2014 година, подреди на Русия да заплати над 50 милиарда $ на три посочени компании.

В края на 2014 година съветската страна апелира присъдата. През 2016 година Окръжният съд в Хага застана на страната на Руската федерация и анулира това решение.

По-специално съветската страна настоя, че Постоянният трибунал по принцип не е способен да преглежда този случай. Съдът прегледа разногласието въз основа на контракта за енергийната харта, който краткотрайно се ползва от Русия като се изключи разпореждания, които опонират на съветските закони. По този метод Москва уточни, че разногласието, съгласно съветското законодателство, е трябвало да се преглежда в съдилищата на Руската федерация.

Апелативният съд в Хага заключи през 2020 година, че хартата може да се ползва единствено в нейната целокупност и удостовери.

Русия подаде касационна тъжба до Върховния съд на Нидерландия, който през 2021 година почете жалбата на Руската федерация по една точка - че някогашните акционери на ЮКОС сякаш са направили машинация п о време на арбитражното произвеждане. Руската страна настоя, че някогашните акционери на ЮКОС са фалшифицирали доказателства в продължение на няколко години, криейки същинските способи на заграбване от петролната компания.

След решението на Върховния съд на Нидерландия тази точка беше прегледана от Апелативния съд на Амстердам. Всички други недоволства от Русия, в това число използването на контракта към Енергийната харта, бяха отхвърлени от Върховния съд на Нидерландия, а решенията по тях бяха приети за дефинитивни.
 Европейски Съюз стяга глобите против Русия след гибелта на Навални Обновена
Европейски Съюз стяга глобите против Русия след гибелта на Навални

Съюзът е напът да одобри своя 13-и санкционен пакет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР