Апелативни прокурори от София изразиха подкрепа на главния прокурор Иван

...
Апелативни прокурори от София изразиха подкрепа на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Апелативни прокурори от София подкрепят Гешев

Апелативни прокурори от София показаха поддръжка на основния прокурор Иван Гешев и противоречие със мнението на административния си началник преди седмица.

„ Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София, показваме своето противоречие с оповестеното на 12.05.2023 година „ Становище на прокурори от региона на Апелативна прокуратура – София “, с което се поддържа настояването на шестима от членовете на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев, се показва в мнението, оповестено на уеб страницата на Апелативната прокуратура.

В него се твърди, че първото мнение е направено, без да е провеждано заседание, на което прокурорите да изразят мнението си.

На 15 май основният прокурор Иван Гешев съобщи, че е получил известие на телефона си от административен началник в Апелативна прокуратура – София: „ Много скърбя за това, което направих през днешния ден. Съжалявам “. По телефона прокурорът му споделил, че съжалява за мнението, което шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов го е предиздвикал да пусне. Обяснил на Гешев, че никой прокурор не е осведомен със мнението, било пуснато единствено от него.

„ Ние сме единни и ще продължим да работим в името на справедливостта и върховенството на правото. Прокурорската специалност е почтена за почитание, тъй като макар сериозните и повсеместни офанзиви в последно време, българските прокурори ще не престават да отстояват държавността и да пазят ползите на жителите “, декларират прокурори от Апелативна прокуратура – София.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР