Апелативен съд в Киев остави днес в сила ограничителната мярка

...
Апелативен съд в Киев остави днес в сила ограничителната мярка
Коментари Харесай

Съд в Киев остави в сила по-леката мярка за неотклонение срещу експрезидента Петро Порошенко

Апелативен съд в Киев остави през днешния ден в действие ограничаващата мярка "лично обвързване " по отношение на някогашния президент, съобщи ТАСС.

Така решението на долна инстанция от 19 януари остана без смяна, макар че прокуратурата настояваше за неговото задържане под стража или освобождение под гаранция от един милиард гривни (35,7. млн. долара).

Мярката за неотклонение "лично обвързване " изисква от лицето да съобщи своя паспорт, да се явява неотложно при повикване от съда или следствието и няма право да напуща Киев и региона без позволение. Адвокатите на някогашния президент, който е народен представител от Върховната рада, несполучливо упорстваха през днешния ден съдът да анулира всички ограничаващи ограничения по отношение на върху клиента им.

е обвинен по дело за доставка на въглища от Донбаския район през 2014-2015 година Делото е по текстове от наказателния кодекс на Украйна за финансиране на тероризъм, държавна измяна и основаване на терористична организация.

Ако бъде приет за отговорен, Порошенко може да получи присъда до 15 затвор. Обвиняеми по същото дело са още три лица, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР