Апелативен съд - Пловдив потвърди решението на окръжния съд в

...
Апелативен съд - Пловдив потвърди решението на окръжния съд в
Коментари Харесай

Съдът потвърди условната присъда на кмета на Септември

Апелативен съд - Пловдив удостовери решението на окръжния съд в Пазарджик, с което бе наказан на 2 години и 6 месеца затвор условно кметът на Община Септември Марин Рачев. Потвърден е и изпитателният период от 4 години, заяви bTV.
Присъдата е за укриване на налози през интервала 14 февруари 2005 – 5 април 2007 година. Тогава, в качеството си на едноличен търговец и при изискванията на продължаващо закононарушение, Марин Рачев е избегнал заплащането на налози в изключително огромни размери – 118 923 лв.. Освен това е удостоверил погрешна информация в данъчни заявления, показват от Апелативния съд в Пловдив.
Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване или митинг пред Върховния касационен съд. Кметът на Септември в началото беше отхвърлен от служба, след това – възобновен. Срещу него е формирано и досъдебно произвеждане по съмнения за умишлена занемареност. В края на месец септември Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество внесе иск за лишаване на 9 милиона и 300 хиляди лв. от Марин Рачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР