Апелативен съд Пловдив потвърди най-тежката мярка задържане под стража за

...
Апелативен съд Пловдив потвърди най-тежката мярка задържане под стража за
Коментари Харесай

Постоянен арест за българин и 2 италианци

Апелативен съд Пловдив удостовери най-тежката мярка задържане под стража за българин и двама италианци за проведена незаконна група за данъчни измами.

47-годишният Р.С. и италианците П.Р. /42/ и А.М. /67/ са упрекнати за това, че за времето от януари 2022 година до 22.06.2023 година в Пловдив са взели участие в проведена незаконна група за да правят в съгласие в страната закононарушения по член 255 от Наказателния кодекс – данъчни закононарушения, като групата е основана с користна цел – закононарушение по член 321 алинея 3 т.2 вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че двамата италиански жители всеки месец превеждали в българска банка огромна сума пари.

След това посещавали България, с цел да изтеглят парите и ги предоставяли на Р.С.

С получената сума той закупувал трюфели от регионите на Разград и Шумен.

Впоследствие Р.С. ги изнасял с бусове на територията на Италия.

Цялата активност не е била осчетоводена и заявена пред данъчните служби в България.

По този метод е нанесена щета на държавния бюджет с оглед недекларирането и незаплащането на дължимите налози за осъществената комерсиална активност.

По досъдебното произвеждане са осъществени 10 претърсвания и изземвания на разнообразни адреси в  Пловдив, Разград и Шумен, и един обиск. 

Престъпната скица е открита след извършени дейности на чиновници от ДАНС – Пловдив, и отдел Икономическа полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи. 

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане а наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Действията по следствието не престават от проверяващи служители на реда от отдел Икономическа полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив.

Както съобщихме, тримата предприемачи бяха задържани при остра интервенция на полицията и на ДАНС в Пловдив след обсада на централен бул. през вчерашния ден следобяд.

Към 14.00 ч. бял автомобил с разградска регистрация е спрян и обкръжен от чиновници на ДАНС.

В колата са пътували двама мъже – българинът и по-младият италианец.

След като изслуша страните и се срещна с материалите по делото, Апелативен съд – Пловдив реши, че жалбите и на тримата обвинени за установяване на по-леки ограничения за неотклонение, са неоснователни.

От събраните досега доказателства остава непроменено обоснованото съмнение за съпричастност на всеки от тримата обвинени към закононарушението, в което са упрекнати.

То е тежко съзнателно по смисъла на Наказателния кодекс.

От механизма на реализацията му се обосновава действителна заплаха с висок интензитет от осъществяване на закононарушения при по-леки ограничения за неотклонение, разнообразни от „ задържане под стража “.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР