Апелативен съд Пловдив отмени задържането под стража на И. Т.,

...
Апелативен съд Пловдив отмени задържането под стража на И. Т.,
Коментари Харесай

Мъж отиде в полицията за задграничен паспорт, арестуваха го

Апелативен съд Пловдив анулира задържането под стража на И. Т., търсен с Европейска заповед за арест /ЕЗА/ от Германия и му дефинира мярка за неотклонение " домакински арест “ с устройство за електронно наблюдаване.

Споменатата ЕЗА е издадена на 04.07.2022г. от Районен съд Бамберг, Федерална Република Германия. Немските правосъдни управляващи желаят предаването на И.Т. за реализиране на наказателно гонене за присъединяване в проведена незаконна група, компютърни закононарушения и измами с породени вреди в размер на 670 000 евро.

Пред съда желаното лице удостовери, че е било чиновник в колцентър, обслужващ немски търговски платформи. Отрече да е направил описаните в ЕЗА закононарушения. Обясни, че предходната година активността на немския му шеф била прекратена и той останал без работа. Поради това се върнал в своя роден град Пазарджик. Когато преди дни отишъл в полицията да подаде документи за издаване на чуждестранен паспорт, бил задържан на гишето. Едва тогава схванал, че е търсен.

Апелативният съд показа извода на Окръжния съд в Пазарджик, че заплахата за укриване на желаното лице е действителна и отчетлива. Прецени обаче, че нейният интензитет не е задоволителен за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР