Апелативен съд – Варна потвърди постановения от Добричкия окръжен съд

...
Апелативен съд – Варна потвърди постановения от Добричкия окръжен съд
Коментари Харесай

Издирван от германските власти за сексуални престъпления ще дочака екстрадицията си в ареста

Апелативен съд – Варна удостовери постановения от Добричкия областен съд арест на български жител, разгласен за интернационално търсене от управляващите в Германия за полови похищения. Мъжът е бил арестуван по силата на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд – Мюнхен за предаване на лицето за наказателно гонене. Диян Т. е търсен за две похищения против жена, осъществени на 3 юни предходната година в Мюнхен. Германският углавен кодекс планува за тях наказване до 15 години отнемане от независимост.

В правосъдното съвещание юристът сподели, че желаното лице е дало единодушие за предаване на немските управляващи. Производството по екстрадицията е планувано за на следващия ден пред Окръжния съд в Добрич.

Представителят на държавното обвиняване бе безапелационен, че единствената допустима мярка за неотклонение в тази ситуация е избраното от първата инстанция задържане под стража.

Апелативният съд одобри, че издадената Европейска заповед за арест дава отговор на условията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Престъпленията са наказуеми и от българското законодателство. Описаните действия намират аналог с закононарушението „ блудничество “ от Наказателния кодекс. Давността за тях не е изтекла. Въззивният съд посочи, че Диян е знаел за наказателната процедура против него в Германия, само че все пак е напуснал страната.

Настоящата инстанция стигна до извод, че единствената подобаваща мярка за неотклонение във връзка с Диян Т. е „ задържане под стража “. Поради това въззивният състав удостовери определението на Окръжен съд – Добрич, с което тя е взета.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР