Апелативен съд – Варна потвърди като законосъобразен ареста на обвинен

...
Апелативен съд – Варна потвърди като законосъобразен ареста на обвинен
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди ареста на 23-годишния Динчер от Добрич, убил съгражданин

 Апелативен съд – Варна удостовери като закономерен ареста на упрекнат в ликвидиране, осъществено на 9 август тази година в Добрич. Въззивната инстанция се произнася за повторно по претенции на Динчер А. за по-лека мярка за неотклонение, които са били отхвърлени от Добричкия областен съд, оповестиха от пресслужбата на Апелативния съд във Варна.

Пресслужбата напомня зародилия на улицата скандал сред обвинения и потърпевшия Спас С.   

23-годишният Динчер нанесъл побой над 43-годишния си конкурент, който по-късно умрял в болница. На арестувания е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод. За това най-тежко съгласно Наказателния кодекс закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Защитата на Динчер продължава да оспорва правилността на по този начин възведеното обвиняване, с претекста, че случаят е бил провокиран от потърпевшия, който отправял обиди към околните му. Това довело до мощен афект у обвинения. В поддръжка на настояването за по-лека мярка за неотклонение е здравословното положение на обвинения. В изискванията на ареста има заплаха негово хронично заболяване – алергия към инсекти - да се обостри и да докара до летален излаз.

Апелативният съд заключи, че жалбата на Динчер А. против задържането му е неоснователна. Два месеца след ареста тази мярка за процесуална насила остава съответна, е изводът на въззивната инстанция. Рискът младият мъж да се укрие или наруши закона към момента не е оборен, изключително поради тежестта на обвиняването. Освен това, през юли тази година Добричкият областен съд е постановил присъда по отношение на него по друго дело и все още на актуалното закононарушение е била в действие пробационна мярка. По отношение здравето на обвинения, съдът откри, че той е получил здравна помощ, а прокуратурата е разпоредила инспекция на хигиената в следствения арест в Добрич. Няма данни, че здравословното положение на 23-годишния мъж не му разрешава да обитава в местата за отнемане от независимост.

Определението, с което Апелативен съд – Варна удостовери задържането под стража на обвинявания в ликвидиране по изключително непосилен метод Динчер А., е дефинитивно. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР