Апелативен съд – Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за дядо, гръмнал арендатор

Апелативен съд – Пловдив удостовери най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета по отношение на 80-годишния Б. Ц., който разсреля с два патрона ареднатор на земята си в Първомай.

На Б. Ц. е повдигнато обвиняване за това, че  на 21.10.2022 година в землището на Първомай съзнателно е умъртвил  М. И. с два изстрела със законно притежавана ловна пушка, след което се предал на полицията.

За това закононарушение Наказателният кодекс планува глоба  лишаване от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

След разбор на събраните досега доказателства, показанията на очевидци, самопризнанията на обвинения и медицински информации, апелативните магистрати решиха, че вярно Окръжният съд е приел,че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения Б. Ц. към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Съдът отхвърли като безпричинно настояването на отбраната на Б. Ц. за „ домакински арест “.

Апелативният съд одобри, че при мярка друга от „ задържане под стража “ има действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, която произтича от механизма на осъществяване на убийството, при което обвиненият един път е стрелял и уцелил потърпевшия в лявата гръдна половина, а по-късно го прострелял и в главата.

Определението Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР