Апартаментът на последния етаж на сградата Royal Hill на бул.

...
Апартаментът на последния етаж на сградата Royal Hill на бул.
Коментари Харесай

Апартаментът, обитаван от кмета Ралев, се оказа мезонет с площ близо декар

Апартаментът на последния етаж на постройката Royal Hill на бул. "Шести септември " 35-А, който съгласно съседи е населяван от задържания кмет на "Северен " Ральо Ралев, е благосъстоятелност на компания "Балканика " ЕООД, откри инспекция на TrafficNews в Имотния указател.

Изненадващо жилището се оказа мезонет с впечатляващата повърхност от 540 квадрата плюс още толкоз огромна тераса. В тази повърхност влиза голямата тераса ситуирана както на покрива на мезонета, по този начин и на покривното пространство на прилежащата секция на кооперацията.

Първоначално планът е бил за 7 етажна постройка, като видно и от актуалната структура прилежащата секция е 7 етажна. На по-късен стадий обаче вложителят компания "Балканика " е допълнила плана и постройката е увеличена с още един етаж, който е трансформирал жилището от 250 квадрата в мезонет с двойна площ, като терасата на седмия етаж е остъклена и действа като зимна градина на първокласното жилище. Достъпът до последните два етажа е следен, като до там асансьорът се качва единствено със специфичен чип.

[И задържаният кмет в Пловдив с първокласен парцел с персонален асансьор]
Виж ощеИ задържаният кмет в Пловдив с първокласен парцел с персонален асансьор

Според съседи живеещи в кооперацията, жилището е довършено дефинитивно при започване на тази година и те виждали Ралев там от няколко месеца.

Резонен е въпросът за какво притежателят една компания ще даде сходен първокласен парцел на човек, с който не е в роднински или други връзки. Едва ли тъй като е впечатлен от поста му на областен кмет. Подобни великодушни дарове имат разумно пояснение и то се намира в някой от членовете на Наказателния кодекс в раздела за корупционни закононарушения.

Според комерсиалния указател компания "Балканика " ЕООД е благосъстоятелност на Минчо Бояджиев. Предметът на активност е строителство, а притежателят държи най- огромния склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово ".

Фирмата взе участие постоянно в търгове за закупуване на общински парцели. В обществения указател на разпоредителните покупко-продажби в община Пловдив през последните години компанията е закупила 5 общински парцела. В строителния отрасъл обаче не е загадка, че Ралев е мълчалив съучастник в сдружението с 50% дялове. Той постоянно бил виждан в офиса на компанията.

Според осведомени самият притежател има здравословни проблеми и Участници в няколко търга за общински парцели, са получили "послания ", че кметът има интерес към въпросните покупко-продажби и предизвестия да не му пресичат пътя.

По сходна скица е добит имота на бул. "България ", където сега се строи 9-етажна постройка.

Шефът на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов също приказва за "нездравословния интерес " на Ралев към строителството в изявление за локална медия. Забавени разрешителни, напън за работа с избрани компании са единствено част от прегрешенията, упоменати от Иванов.

На брифинг в Специализираната прокуратура в София бяха изнесени скандални детайлности за обвиняването, по което е арестуван Ралев. Строителен бизнесмен в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лв., с цел да му бъде издадено строително позволение от регион Северен в Пловдив. Строителят подал сигнал до премиера, че са му поискани пари, с цел да бъдат утвърдени строителни бумаги в регион Северен. Борисов изпратил жалбата до КПКОНПИ. Било е формирано досъдебно произвеждане, почнали да се събират доказателства за изказванията на строителния бизнесмен.

Използвани са специфични разследващи средства в сходство със закона, осъществени са и действия по следствието от КНКОНПИ. В резултат на събраните доказателства в четвъртък са арестувани кметът на регион Северен Ральо Ралев и медиатора при приемането на паричната сума. Посредникът, който е арестуван с белязаните пари е Иван Делевски, карловски предприемач, притежател на кабелна телевизия.

Делевски и Ралев са близки другари от години, а съгласно осведомени, въпросното изнудване надалеч не е първата договорка, при която карловецът е посредничил. Тяхното съдействие датира от времето, в което Ралев още е чиновник на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а самият Делевски е общински консултант в Карлово.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на Ралев и медиаторът Делевски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР