Апарат за кръвно-газов анализ на деца получи Клиниката по детски

...
Апарат за кръвно-газов анализ на деца получи Клиниката по детски
Коментари Харесай

Александровска получи ценен апарат от Българската Коледа

Апарат за кръвно-газов разбор на деца получи Клиниката по детски заболявания в УМБАЛ " Александровска " от Българската Коледа.

В клиниката се лекуват деца с респираторни, алергични и имунологични болести, най-често бронхиолит, пневмония, ларингит, муковисцидоза, бронхиална астма, алергии и имунни дефицити.

Апаратът разрешава да бъде измерено количеството на кислорода, въглеродния диоксид и pH в кръвта. Той е един от най-полезните диагностични проби, изключително в случай че се извърши точно и в границите на няколко минути след взимането на тестът (артериална или капилярна кръв), изясни началникът на клиниката доцент Гергана Петрова.

Освен че е единственият тест, с който може да бъде сложена диагнозата „ дихателна непълнота “, кръвно-газовият разбор " дава доста добра опция да бъде конкретизирана повода за това положение, т.е да бъде направена диференциална диагноза “, добави специалистката.

Полученият уред е последен модел и разрешава определяне както на кръвните газове, по този начин и на главните електролити в кръвта, кръвна захар и други по-специфични индикатори. Резултатите се получават в границите на две минути, което е от изключителна значимост за бързата и съответна реакция при деца с дихателна непълнота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР