"Anyone here from Haskovo?" Така започва постът на Златка Павлова

...
"Anyone here from Haskovo?" Така започва постът на Златка Павлова
Коментари Харесай

Млада българка успя да стигне до изгубените си близки с пост в мрежата

"Anyone here from Haskovo? " Така стартира постът на Златка Павлова в една от фейсбук групите на българите в Съединени американски щати, с който тя моли за подпомагане да откри родственици на татко си.

Тя е на 31 години и живее в Сан Диего. Работи като маркетинг експерт за обществените медии към локална компания. И макар че има опит да притегля вниманието с постове в мрежата, изобщо не е очаквала, че някой ще й отговори, написа bg-voice.com.


Постът на Златка Павлова във фейсбук

„ Баща ми Петър Павлов е от Хасково, майка ми Светлана е от Русия “, споделя Златка. "Родителите ми са се срещнали някъде през 1985-1986 година в България, само че след това са отишли да живеят в Русия, в град Омск. Аз съм родена през 1988 година в Русия “, споделя Златка.


Бащата на Златка

Съдбата води нея самата в Щатите през 2008 година Заминава като студентка на бригада и след това се открива в Сан Диего.

Живяла е за малко и в Чикаго. През 2014-а обаче изгубва татко си. „ Получи инфаркт “, споделя с горест младата жена. „ Той беше доста добър човек. Готвеше доста добре. Правеше ни мусака или таратор, а също и пържолки. Винаги имахме лютеница.

Като бях дребна, ни заведе няколко пъти в България, в Хасково, и от там помня някои от неговите родственици. Но с годините загубихме връзка с тях “, продължава тя. От него са й останали остарели български детски книжки, блокчета за оцветяване, касети с българска музика.

На 27 септември тази година Златка пуска поста си във фейсбук. Групата, която избира, има 17 хиляди членове. Пише на британски, като се извинява за това. „ Баща ми Петър Петров Павлов е живял в Хасково на ул. „ Тутракан” 14 с чичо си Ангел (мисля, че фамилното име е Митев) и неговата вуйна Нели. Ангел и Нели имаха 2 деца – момчета.

Помня, че едно от техните имена беше Коце или Костя. Оженил се за момиче на име Иванка (доколкото си припомням, бях доста малка).

Баща ми се реалокира в Русия през 1992-а и посещава Хасково няколко пъти по-късно. Знам и името на баба ми – Златка Благоева Митева “, написа в поста си Златка и поставя остарели фотоси на татко си. Обяснява решението си да потърси роднините си в този момент, тъй като към този момент се е почувствала подготвена да направи тази стъпка. Имала адреса на татко си от негови писма.

Казва, че и майка й я е подкрепила да потърси корените си. Двете даже планували да пътуват до България следващата година, само че Златка решила, че ще е добре да познават някого там авансово.

За доста малко постът на Златка е споделен над 50 пъти и събира повече от 90 коментара. „ Не чаках такава реакция. Много се развълнувах. Всички бяха доста благи, при все, че писах на британски. Много хора споделиха, че ще питат свои близки дали знаят нещо, или ще пратят някой напряко на място да ревизира дали моите родственици не са на същия адрес “, споделя Златка.

Постът е оповестен в 12 часа на обяд калифорнийско време. До 10 часа вечерта същия ден Златка към този момент има контакти на братовчеда на татко си, както и на вуйна си. Тя споделя, че е стигнала до тях с помощта на двама мъже и една жена от фейсбук групата на българите.

Един от мъжете даже отишъл до къщата на вуйна й и й изпратил фотография на дамата.

„ Не сме говорили по телефона още, само че ще го създадем. Писахме си обаче по фейсбук “, разкрива Златка. Тя споделя още, че не се е почувствала необичайно да си написа с вуйна си или братовчеда на татко си, тъй като ги познава от детството си, защото е отсядала на посетители при тях.

Освен това Златка открива, че има и по-голям брат, за който не е знаела. „ Израснах с мисълта, че имам малко семейство, защото съм едно дете, само че в този момент се веселя да открия, че имам брат. Името му е Иван. С него съумях да се чуя за малко по телефона “, прибавя разгорещено Златка.

Майка й също е осъществила контакт с някои от роднините на умрелия си брачен партньор и е доста щастлива от това.

„ Моята история потвърждава, че положителното в хората съществува. Благодаря на всички, които ми писаха и които ми помогнаха. Това, което се случи, е необикновено. Моята религия в положителното се върна. Прегръщам всички “, не пропуща да означи Златка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР