Антропологът д-р Мина Христова коментира в предаването Пресечна точка от

...
Антропологът д-р Мина Христова коментира в предаването Пресечна точка от
Коментари Харесай

Мина Христова: Управляващите сякаш са подготвени за евентуален провал на ареста, който да отдадат на Гешев

Антропологът доктор Мина Христова разяснява в предаването " Пресечна точка " от " Нова телевизия " ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и политическите реакции по-късно.

" Дали беше изненада тази вест? И да, и не. Цяла седмица се очакваше нещо да се случи. По-скоро някакво отклонение на публичното внимание, с това се спекулира в последните часове. Много беше значим този акт на Министерство на вътрешните работи с това, че качи информацията по този метод. Обвързаха директно ареста на Бойко Борисов с еврофондовете и оставиха към час и половина на обществеността да реагира задоволително бързо на цялото това нещо, да го обвърже с Кьовеши и го махнаха. Това за мен е стратегическо, а не неточност. Това би трябвало да е премислено, с цел да не е неуместно. Ако не е било премислено като деяние, наподобява много безогледно и зле.

После стана ясно, че карцерът няма общо с еврофондовете ", разяснява тя.

" Днеска хората, които изнесоха политическата концепция за премахването на Гешев и Бойко, се появиха като лица пред всички камери и публицисти и започнаха с доста дълга защита от рода  на " нямам концепция ", " не знам какво се случва ", не съм известен " и някъде към час откакто излезе информацията, всички споделиха - " айде, нека прокуратурата да не прецака работата ". И това беше доста характерно деяние на политическия хайлайф. Тоест, те са готови за един възможен неуспех. На мен това ми приказва. Подготвени са за възможен неуспех на ареста, който да отдадат на Гешев. Което за мен приказва отново за неопитност на тази акция ", сподели Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР