Антоновския мост на левия бряг на Днепър в Херсонска област

...
Антоновския мост на левия бряг на Днепър в Херсонска област
Коментари Харесай

Антоновският мост на левия бряг на Днепър отново оспорван

Антоновския мост на левия бряг на Днепър в Херсонска област още веднъж е център на внимание, а и на оборване сред съветските и украинските войски.

Украинските организации цитират на първо място в Украйна и контранастъплението, като по този начин косвено признават информацията, която се появи в съветски провоенни телеграм канали за удар на съветската войска с " Искандер " по Антоновския мост . Вчера съветските Z-канали разгласиха видеозапис на това, за което се твърди, че е удар на ракетна система " Искандер " по левия бряг на река Днепър.

Преди няколко дни съветските военни репортери оповестиха, че украинските войски са основали дребен плацдарм в региона, а мостът е бил употребен като леговище от обстрел.
 Руски блогъри: Украинците стъпиха на левия бряг на Днепър
Руски блогъри: Украинците стъпиха на левия бряг на Днепър

Украинският десант е съумял да напредне още на юг, съгласно украински източници

Назначеният от Москва началник на окупационната администрация на Херсонска област Владимир Салдо твърдеше, че вследствие на удара по моста са убити 30 украински бойци и 10 са ранени. Няма удостоверение за тези данни.

Блогъри оповестиха и за няколкото несполучливи опита на съветската пехота да изтласка украинските елементи от левия бряг на Днепър, както и за тежките загуби, които са понесени.

Засега степента на провалите не е ясна за анализаторите: някои " военни репортери " настояват, че ударът е развалил мостовия надлез задоволително, с цел да попречи на ВСУ да го употребява като прикритие, до момента в който други се оплакват, че ударът е развалил моста единствено отчасти и че съветската пехота е възобновила опитите за пречистване на украинските позиции в други елементи на региона.

Припомняме, че, свързваща южния украински град Херсон и следения от съветските сили източен (ляв) бряг на река Днепър предходната година в опита им да спрат украинското контранастъпление. Тогава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР