Антония Григорова и Шабан Мустафа спечелиха първия кръг от Държавния

...
Антония Григорова и Шабан Мустафа спечелиха първия кръг от Държавния
Коментари Харесай

Антония Григорова и Шабан Мустафа спечелиха първия кръг от Държавния шампионат по скайрънинг

Антония Григорова и Шабан Мустафа завоюваха първия кръг от Държавния шампионат по скайрънинг. Най-добрата ни състезателка в тази дисциплинираност сложи връх на трасето. Тя съумя да пробяга 14-километровата обиколка с 1050м денивелация за 1 час и 54 минути. Втора и трета се подредиха Верадина Начева и Преслава Димитрова.

При мъжете предстоящо най-бърз на скалистото и технично трасе бе Шабан Мустафа. Той приключи с време 1:34:50. Само на минута зад него финишира Божидар Цочев, а третата позиция остана за Деан Гинев.

Втори кръг от общо 10 на Държавния шампионат по скайрънинг ще се организира на 13 май в границите на Трън Ултра.

Ден преди конкуренцията Антония Григорова съумя да усъвършенства и личния си връх по най-бързо нанагорнище на вр. Коджа кая. Тя пробяга 3.6 км с нанагорнище от 500 метра денивелация за 27 минути и 15 секунди.

Най-бърз при мъжете бе рекордьорът на из изкачването на върха Шабан Мустафа.

Надпреварата в най-дългата отдалеченост на Коджа кая ултра – 75км с 4300 денивелация мина с няколко замени във водачеството. В последна сметка пръв пресече финала миналогодишният вицешампион Иво Андреев. Той пробяга трасето за 9 часа и 56 минути. Негови почтени подгласници останаха Здравко Кръстев и Младен Антонов.

При дамите най-високо на стълбичката на 75 км застана Нели Ангелова, която е и първата трикратна шампионка на дългото трасе. Тя избяга трасето за 12 часа и 55 минути. В борбата за втората и третата позиция на минути разлика до последно спориха три състезателки - Adriana Anisia Cojocaru от Румъния, Анелия Тошкина и Милена Добрева. В последна сметка на втора позиция се класира румънката, а третото място завоюва Анелия Тошкина. трета позиция

На 26-километровата отдалеченост с денивелация 1550 метра също бе подложен връх на трасето. Гено Увардов завоюва безапелационно с време 2:47:59. Втори и трети се подредиха Младен Гайтанджиев и Камен Недков.

При дамите най-високо на стълбичката се качи миналогодишната победителка Валерия Димитрова с време 3:40:10, а на втора и трета позиция останаха Евгения Аврамова-Стоянова и Петя Казакова.

На маратонското трасе с денивелация 2500 метра най-високо на стълбичката се качи Йордан Тодоров с време 5:15:56. Негови подгласници останаха Емил Недков и Светлин Стоянов. При дамите успеха взе Мария Цочева с време 6:05:02, а втората и третата позиция останаха за Бела Дулева и Стефана Василева.

Тазгодишното пето издание на Коджа кая ултра събра над 700 състезатели от 12 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР