Антонио Конте вярва, че би било добре, ако Тотнъм може

...
Антонио Конте вярва, че би било добре, ако Тотнъм може
Коментари Харесай

Конте: Тук съм, за да променя някой неща

Антонио Конте има вяра, че би било добре, в случай че Тотнъм може да сменя по-често Хюн-мин Сон, вместо звездата на отбора да играе във всеки мач.

Кореецът има минимум 40 дуела във всички шампионат в седемте си цялостни сезона в тима на " шпорите ", до момента в който единствено в първата си акция в Англия той беше титуляр в по-малко от 30 срещи.

През този сезон Сон беше в стартовите 11 във всичките седем мача за своя клуб, макар че към момента не е вкарал гол и е направил единствено една асистенция. С привличането на Ричарлисон в края на сезона и идването на Деян Кулушевски през януари, Конте наподобява към този момент има нужната дълбочина в състава, с цел да остави Сон отвън тима.

Мениджърът на Тотнъм може да направи това против Спортинг в Шампионската лига във вторник, макар че отлагането на мача през уикенда против Манчестър Сити поради гибелта на кралица Елизабет Втора дава на отбора повече време за възобновяване.

Опитвайки се да включи Сон, Ричарлисон, Кулушевски и Хари Кейн в еднакъв стартов състав, Конте съобщи, че отсрочената среща в Англия му разрешава да вземе друго решение.

" Срещу Манчестър Сити бих играл с избрани футболисти, само че в този момент трансформирам нещата в главата си ", добави той.

" Мисля, че когато се опитваш да изградиш нещо значимо, с упоритост и се опитваш да бъдеш конкуренция и да побеждаваш, би трябвало да промениш старите привички – другояче оставаш в една позиция и без упоритост ", разяснява Конте вероятността Сон да получи повече отмора на някакъв стадий от сезона.

" По тази причина всички футболисти би трябвало да одобряват, че ротацията е част от играта. Имаме четирима нападатели и сега е доста мъчно да извадим един от тях. Трябва да взема най-хубавото решение, от време на време в интерес на играчите. Понякога е по-добре да влязат единствено за 20 или 30 минути. Тук съм, с цел да трансформира някой неща. Футболистите бяха привикнали да играят от самото начало. Големите клубове имат огромен тим, само че сега ние нямаме подобен ", разяснява Конте.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР