Антони Тренчев вероятно ще стане обвиняем в близките дни за

...
Антони Тренчев вероятно ще стане обвиняем в близките дни за
Коментари Харесай

Нови разкрития: Бащата на основателя на NEXO е агент на ДС

Антони Тренчев евентуално ще стане обвинен в околните дни за основаването на скица с криптовалути за милиарди. 

Антони Панайотов Тренчев е татко на създателя на криптобанката Nexo и е прочут като сътрудник на Второ основно ръководство на Държавна сигурност. 

Работил е в задачата ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев. Бащата е дълготраен съучастник с Бойко Борисов, ген. Чавдар Чернев и други фигури на прехода. Това сочи инспекция на медията .

В документите, оповестени от Комисията по досиетата, има искане от 09.05.1990 година за него, което загатва, че е бил изключително скъп.

Nexo стана обект на внимание около скандалната фондация Хелп Карма. Оказа се, че съоснователят на Nexo Коста Кънчев е братовчед на Константин Кръстев, който е създател на фондацията.

Nexo в началото е записана в Естония и претендира, че има естонски лиценз, само че това се оказва погрешно, настояват от Биволъ. 




Споменава се също по този начин, че въпреки да е записана и в България, Nexo употребила за интервенциите си офшорни компании. В последна сметка предходната година регулаторите в Съединени американски щати таргетираха криптобанката и против нея беше заведено прокурорско дело в щата Ню Йорк.

От Биволъ показват:

Въпреки сигналите обаче, службите в България не подхващат ограничения. Сегашните ограничения се твърди, че са били форсирани от интернационална интервенция на Европол.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР