Антон Радичев иска отново да играе по-редовно в Народния театър.

...
Антон Радичев иска отново да играе по-редовно в Народния театър.
Коментари Харесай

Антон Радичев работи по моноспектакъл

Антон Радичев желае още веднъж да играе по-редовно в Народния спектакъл. Легендарният артист е пенсионер, само че се надява да бъде възобновен на работа.

„ В момента съм на хонорар в трупата, в която е мина целият ми умишлен живот. Говорихме с шефа Васил Василев при опция да бъда назначен на половин щат. Очаквам решение на министъра на културата по моя проблем. Това лято ще усвоявам текст на писателя сатирик Петър Софрониев за идния ми моноспектакъл, а режисьор ще е Мариус Куркински”, показа звездата от „ Клуб НЛО”.

Той добави, че в околните дни ще обиколи институциите, с цел да изследва дали може да получи държавно финансиране за представлението си, написа „ България днес”.

Непрекъснатото повишаване на всичко грубо стресира ветерана на Народния спектакъл. „ Получавам относително ниска пенсия, без значение от близо половинвековния ми трудов стаж. Добре, че на места има някои участия, та да пада по някоя стотинка, само че около ковид и тях ги нямаше. Не мога да икономисвам. Много са ниски хонорарите и за участия, само че карам някак си”, споделя артистът.

За разлика от поп звездата Орлин Горанов и Катето Евро артистът не възнамерява да напуща София и да развива фермерски бизнес на село.

„ Аз съм градски човек до мозъка на костите си и не разполагам със средства и знания за такова начинание”, прецизира той.

Само след дни артистът ще навърши 75 години и ще го отпразнува със фамилията и най-близката до живота му жена – Емилия. „ Не мога да кажа, че това е празник, само че няма по какъв начин да не почерпя сътрудниците. Винаги на мой рожден ден съм правил огромни купони, в този момент ще е по-скромничко”, смее се именитият артист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР