Антон Порязов е български актьор с различни на цвят очи

...
Антон Порязов е български актьор с различни на цвят очи
Коментари Харесай

Актьорът Антон Порязов пред ФАКТИ: „Седмото изкуство“ е неописуема магия, способна да промени съдбата на човека

Антон Порязов е български артист с разнообразни на цвят очи по рождение, кафяво и зелено, което способства да неговия неповторим и несравним сексапил. Роден е на 5 април 1987 година в град София, зодия Овен . Владее свободно български, британски и съветски език.



Завършва през 2020 година с бакалавърска степен по актьорско майсторство в Националната академия за театрално и кино изкуство (НАТФИЗ) в последния майсторски клас на професор Стефан Данаилов. Преди това е учил в едногодишната школа в НАТФИЗ с живописен началник Професор Надежда Сейкова, както и кино актьорство в New Actors Film Generation. Учил е и в актьорското студио (AMAW) на Антоний Майндл. Порязов се е снимал и в известни холивудски продукции с едни от най-големите звезди в киното – като Мила Йовович, Джерард Бътлър, Силвестър Сталоун и Келън Лъц и доста други. Един от първите филми на Антон е " 300 Rise of an empire " и " London has fallen ", където той получи поздравленията на Джерард Бътлър за упоритата си работа в продукцията. Антон изигра контрольор Стоев в най-успешния български сериал " Под прикритие ", който се продаде в над 140 страни по света. През 2017 година Антон играе ролята на Росен в българския сериал " Ние, нашите и вашите " и във кино лентата " Колата " с Грант Боулър. В късометражния филм " Поробени ", копродукция сред Англия и Nu Boyana Film Studios, Антон се отдалечи от зоната си на комфорт, като за първи път изигра антагонист. Антон се занимава и с дублаж. Последната му работа е в добре познатото телевизионно предаване " Маскираният артист " и в новия интернационален ефирен сериал " TORQUE ", където той е контрольор Банев, с присъединяване на номинирания за " Оскар " Джон Савидж. Във втория сезон на " Абсентия " Антон може да бъде забелязан като доктор Брайън Тейлър партнирайки си с Нийл Джаксън. Снима се и във кино лентата на Ники Илиев - " Завръщане 2 ", изигра основна роля (Max Donovan) във кино лентата " COVID-20 ", и взе участие в интернационална продукция снимана в България.



В свободното си време Антон Порязов се занимава със спорт. Ученето му по каскади в Националната спортна академия го приготвя задълбочено за каскадите във кино лентата на Валери Милев " Червен код ". Той е подготвен в изкуството на шотокан карате " DO " и има положителни умения с огнестрелни оръжия. Играл е футбол 5 години в тима на ЦСКА, сребърен медалист е по тенис на маса. Майка му Антоанела Порязова е била най-голямата му мотивация, тъй като тя е запалила актьорската искра в него и го е подкрепяла постоянно!

- Антон Порязов – млад, обещаващ артист, само че към този момент име в българската кино промишленост. Кога разбрахте, че това е Вашата специалност, Вашият житейски път?

- Още в учебно заведение класната ни водеше на спектакъл всеки петък и събота, и на сцената когато виждах актьорите си споделих, че желая да бъда като тези хора, които дават вяра, послания и любов на хората в салона. Тогава се възпламених по театъра, а по киното се възпламених когато гледах „ Джурасик парк “, „ Гладиатор “ и „ Матрицата “. Това бяха първите три кино лентата които гледах в кино салон Изток на времето и дори си поплаках на Гладиатора няколко пъти. Тогава разбрах, че има някаква магия нещо неописуемо в това седмо изкуство , тъй като може да промени ориста на индивида, може да промени неговото виждане и да го извърши с обич.

- Как отреагираха околните В и на Вашето предпочитание да станете артист? Бяха ли срещу? Коя беше първата роля?

- Когато трябваше да взема решението да се откажа от работата си като управител за цяла западна България на хотели, заведения за хранене и кафенета в една от най-големите компании в България, тогава моята блага майка, светла ѝ памет, ме поддържа и ми сподели, " давай сине ще се оправим ", и с помощта на нея се впуснах самоуверено в това да преследвам детската си фантазия.

Първата ми роля беше на " гребец " във кино лентата " 300 Rise of an empire " / 300 възходът на една империя / на Warner Brothers.

- Не се ли притеснявахте от пречки по пътя? Казват, че за един мъж е доста по-трудно да пробие в актьорската специалност? Това по този начин ли е?

- Никога не би трябвало да се притесняваш от пречки, да, те ще са там постоянно, само че би трябвало да бъдеш съсредоточен в това по какъв начин да се оправиш. Винаги съм вярвал, че нещата се случват по допустимо най-хубавия метод към сегашното, тъй че всичко е по този начин както би трябвало да бъде. Смятам, че е еднообразно сложна специалност и за двата пола, само че когато работиш с обич, доста труд и неизменност би трябвало нещата да се случат .

- Антон, от къде идва тази забавна фамилия – Порязов?

- Наистина нямам визия, не е като да не съм търсил, само че информация не съм получил от на никое място.

- За младите 35 години животът „ порязвал “ ли ви е?

- О да, много пъти, само че по този метод човек се построява по-силен. Стига да съумее да има мощна воля и борбен дух.

- Учил сте в Актьорското студио на Антонил Майндъл – най-хубавото Холивудско студио за последните пет години в Америка. Какво ви даде тази школа?

- Най-важното което ми даде е нови и същински другари. Някой от тях се трансфораха в едни от най-хубавите ми другари и спътници в живота. На второ място ми даде нови знания, умения, качества защото този анти способ на актьорска игра, както го назовава самият Антъни Майндъл, който ни преподаваше е в действителност неповторим и много друг. Не съм ви бил в Америка, тя е към момента моя фантазия, самото актьорско студио на Антъни Майндъл пристигна тук в киноцентър Бояна, където се организираха курсовете и образованието. Беше извънредно потребен опит.



- Съжалявате ли, че не тръгнахте по различен път? Доволен ли сте до тук от себе си?

- Не скърбя, всеки си има път по който върви желае или не. От някои неща съм удовлетворен, от други не съм, само че като цяло може би на едни 50 - 60% да, удовлетворен съм. Иначе по-скоро бих заменил думата удовлетворен с признателен. Благодарен съм на баба ми, на приятелите ми, на спорта и на изкуството, че ми помогнаха да се оправя със скръбта - резултат на тежките загуби през които прекосих през последните две години.

- Дотук зашеметяваща кино и театрална кариера. Коя е въпреки всичко обичаната роля, обичан персонаж, обичан филм с ваше присъединяване?

- От театралните обичана ми е ролята на „ доктора “ от пиесата „ Голямото влизане “, друга обичана роля ми е тази на „ папа Инокентий “ от представлението „ Кръв и власт “ по Шекспир, когато играехме на камерна сцена дипломните представления в НАТФИЗ. Също ролята на „ Луиджи “ от представлението „ Няма да платим “ на Дарио Фо, което играхме в трагичен спектакъл в Пловдив с режисьор професор Стефан Данаилов.



От филмовите - обичана роля ми е тази на „ контрольор Стоев “ от „ Под прикритие “, „ сервитьорът Росен “ от сериалът „ Ние, нашите и вашите “, също по този начин и ролята ми на „ сътрудник от НСО “ в шоу предаването „ Маскираният артист “, а от обичаните филми първият в който участвах „ 300 - възходът на една империя “ / " 300 Rise of an empire ",/ вторият „ Непобедимите 3 “ и третият който е „ Код Лондон “ с Джерард Бътлър и Арън Екхарт.

- Какво е належащо за един млад артист или актриса да съумеят в България или в чужбина?

- Необходимо е да имат вяра в качествата си, да се обкръжат с положителни и положителни съидейници и,разбира, се да се трудят и борят неуморно с всички сили и да бъдат непрекъснати и с положително сърце.

- Като се заговорихме за чужбина – къде има повече самун за вас, актьорите у нас или на открито?

- На по-големият пазар има по-голямо предложение, надлежно разумно би било в чужбина да има повече работа за нас, само че и у нас и в чужбина има задоволително работа съгласно мен, просто би трябвало да бъдем борбени, да имаме вяра в личните си качества и да търсим.



- Доколкото ми е известно не отказвате озвучаване, дублаж. Унизителен ли е дублажът за един артист или това е също част от специалността? Просто злите езици настояват, че когато артистът е в „ десетата дупка на кавала “ приема дублаж.....

- За пръв път слушам сходно нещо. В никакъв случай дублажът няма по какъв начин да бъда позорен. За мен той е прелестен, занимателен и прелестен. В момента озвучавам смърфовете и съответно Jokey/ Смешко и всякога когато отида да повтарям се дръзвам и се усещам благополучен.

- Антон, коя бе последната Ви роля за момента? Бихте ли издали филмовата продукция? Имате ли към този момент други оферти, след последната Ви професионална изява?

- Последната ми роля беше във филмът „ Young woman and the sea “ на Джери Брукхаймър и Disney с режисьорът Joachim Ronnin на „ Карибски пирати “ и операторът на „ The immigration game “ Oscar Faura. Имам други оферти да, само че за момента не мога да кажа какви са те.

- Смятате ли да останете в България или ще търсите и международно самопризнание, някъде там може би в Лондон или зад Океана?

- Засега съм тук в България, само че от година и половина имам сътрудник в Англия DNA мениджмънт, с който вършим огромни кастинги един от най-големите беше за най-новия филм на DC комикс - The Flash. Така че, не се знае в случай че печеля някой кастинг през сътрудника ми дали няма да пътувам за Лондон или Америка, Сърбия, или Мексико, или някъде другаде по света.



- Антон, а по какъв начин са нещата на персоналния фронт, в персоналния сериал? Имате ли дама на сърцето?

- Винаги ще имам дама на сърцето, само че все още съм ерген . Даже неотдавна излязоха няколко публикации, че съм щял да бъда новият „ Ерген “ във втори сезон на риалити предаването, хахахах:)

- Да, тъкмо във връзка на това риалити шоу сте пусна л в обществените мрежи любопитна анкета, в която задава те въпроса дали ще ви отива да бъде те „ Ергенът 2 “? 62% от почитателите ви са дали позитивен отговор , най-аплодиращи са били дамите, несъмнено. Вие ли сте идващия „ Ерген “?

- Да, в действителност излязоха много изявления в които писаха, че съм щял да бъда новият „ Ерген “ във втори сезон на риалити предаването. Ха-ха! (Смее се!), само че за момента, аз персонално нямам такава информация.



- Как мислите, фамилията и бракът пречат ли на актьорската кариера? Бихте ли се решил на такава крачка тъкмо в този момент, когато набирате скорост нагоре в киното?

- Няма по какъв начин индивидът до теб да ти пречи. Ако е верният, той единствено ще ти оказва помощ и дружно ще вървите нагоре, ще се подкрепяте, дори ще се мотивирате взаимно. Тази крачка не се взема решение, тя или се случва или не се случва, тъй че като цяло е работа на ориста, вселената.

Автор: Оля Ал-Ахмед





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР