Антисемитизмът в европейските страни се е увеличил драстично от началото

...
Антисемитизмът в европейските страни се е увеличил драстично от началото
Коментари Харесай

Рязко нарастват проявите на антисемитизъм в Европа, показва проучване

Антисемитизмът в европейските страни се е нараснал фрапантно от началото на спора сред Израел и Хамас. Къде и с какъв брой пъти този вид прояви се виждат от ден на ден и повече, описват сътрудниците ни от Euronews Австрия.

 

В няколко европейски страни антисемитските набези внезапно са се нараснали след експлоадирането на войната в Близкия изток. Ислямофобските набези също са се нараснали, само че не толкоз доста. При един от случаите във Виена израелското знаме беше свалено от основната синагога в града. Има и известия за директни набези против евреи.
Например възпитаници евреи, които са унизени, упреквани за спора в Близкия изток. Имаме някои материални вреди, като да вземем за пример разтрошаване на прозореца на еврейска месарница и виновникът избягал, крещейки на арабски. Или даже увреждане на имущество, при което съзнателно е свалено израелското, а не австрийското знаме. Разбира се, това има алегоричен резултат - да се разтревожи еврейската общественост.
Бенямин Нягеле, общоприет секретар на Еврейската общественост във Виена

По данни на Community Security Trusт от началото на войната антисемитските произшествия в Австрия са се утроили в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Тя оповестява още, че случаите са се нараснали повече от два пъти в Германия и повече от три пъти във Англия.

Подобно на други страни от Европейски Съюз, Австрия разполага повече сили за сигурност пред еврейските институции. Освен това Министерството на вътрешните работи приканва за позволение да следи приложения за известия като Whatsapp, с цел да предотврати възможни терористични офанзиви, като декларира, че в тази област австрийската полиция има минимален достъп в Европейски Съюз.

Миналата седмица шефът на Агенцията на Европейски Съюз за главните права предизвести, че антисемитизмът е надълбоко затвърден расизъм в европейското общество. Австрия, Франция, Германия и Обединеното кралство ускориха отбраната си на еврейските учебни заведения и синагоги.

За Euronews от Австрия – Йоханес Плешбергер.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР