Антинаградите Златна малинка са учредени през 1980 г. като антидот

...
Антинаградите Златна малинка са учредени през 1980 г. като антидот
Коментари Харесай

Блондинка е с най-много номинации за антинаградите Златна малинка

Антинаградите " Златна малинка " са учредени през 1980 година като антидот на холивудския награден сезон. Номинираните и спечелилите се избират от към 1100 членове на едноименната фондация от Съединени американски щати и още 19 страни, които се записват онлайн и заплащат членски импорт на стойност 40 $. Статуетката съставлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет $.

Притежателят на най-големия брой „ малинки “ (10, в това число премия в категорията „ най-лош артист на 20-ти век “ и „ най-хубаво възобновяване на репутацията “) е Силвестър Сталоун. На второ място е Мадона, която има 8 „ горски плодове ” в сметката си.

Най-лошият филм в историята е комедията „ Джак и Джил “ (получил 10 награди), в който Адам Сандлър играе двете функции на близнаци от друг пол. Сандлър получи по една малинка и за ролята на мъж, както и за този на жена, в категорията " Най-лош актьор/актриса ". На второ място е приключенската драма " Здрач 2 ", която получи седем награди.

Тази година още веднъж ще се раздават малинки, като номинациите към този момент са ясни.

Биографичният филм " " с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-вече номинации - осем, за антинаградите " Златна малинка ", заяви Българска телеграфна агенция. 

Със седем номинации следва комедията " Добро недоволство " (Good Mourning), режисьори, сценаристи и изпълнителни на основните функции в която са рапърите и артисти Машин Гън Кели и Мод Сън. Игралната версия на класическата анимация " Пинокио " на " Дисни " е с шест.

Трите продукции са номинирани в категорията за най-лош филм дружно с " Морбиус " и " Дъщерята на краля ". 

Организаторите на антинаградите " Златна малинка " разказват " Блондинка " като филм, който. Създателят му Андрю Доминик е с номинация за най-лош режисьор.

Доминик ще си оспорва антиотличието в режисьорската категория с Джъд Апатоу за " Балонът ", в който играе и номинираната за " Оскар " българска актриса Мария Бакалова, Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) и Мод Сън за " Добро недоволство " (Good Mourning), Даниъл Еспиноса за " Морбиус " и Робърт Земекис за " Пинокио на Дисни ".

Сред номинираните в актьорските категории е двукратният притежател на " Оскар " Том Ханкс. Ханкс е с три номинации - за най-лош артист за " Пинокио на Дисни " и за най-лош артист в поддържаща роля за превъплъщението си в облика на мениджъра полковник Паркър в биографичната продукция " Елвис ". Третата му номинация е в категорията за най-лоша екранна двойка и е за изобилстващото му от латекс лице и нелепия му акцент. 



Прочети още на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР