Антикризисните мерки на правителството са крайно закъснели и не са

...
Антикризисните мерки на правителството са крайно закъснели и не са
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Мерките на кабинета са крайно закъснели

Антикризисните ограничения на държавното управление са извънредно закъснели и не са задоволително фокусирани. Това съобщи някогашният обществен министър и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов пред Българска национална телевизия. Той уточни, че това, което се предлага не е промяна.

По думите му с темповете, с които нараства инфлацията, приходите ще бъдат изядени. Можело ограниченията да бъдат признати по-рано преди актуализацията на бюджета. За да може ограниченията да влязат в деяние, би трябвало да бъдат вкарани в съответните закони, настоя Адемов.

" На този стадий има положителни планове, само че да се надяваме, че в най-скоро време законопроектите ще бъдат вкарани в Народното събрание ", разяснява Адемов. Според него най-рано бюджетната процедура може да влезе в Народното събрание идната седмица . До 25 юни всички закони би трябвало да бъдат от Народното събрание.

Той счита, че опозицията постоянно предлага различни връзки, като Адемов се надява самите ръководещи да се схванат между тях.
 Европари, бюджет, нефт и украинци във фокуса на съвещанието на Министерски съвет
Европари, бюджет, нефт и украинци във фокуса на съвещанието на Министерски съвет

Петков желае актуализацията на бюджета да мине през всички инстанции в Народно събрание до края на месеца

Хасан Адемов съобщи, че минималната работна заплата се приема с разпореждане на Министерски съвет, а всички приказки, че се приема от Народното събрание значи непознаване на законите.

За пенсиите, Адемов уточни, че от 1 юли се усилва минималната пенсия с 10%. В инвалидните пенсии също има проценти - най-тежките увреждания и болести са 115% от минималния размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст. При всички положения ще има неприятно сюрпризирани пенсионери, посочи някогашният обществен министър.

Според него пенсионерите ще получат по-висок размер на пенсиите, в сравнение с до момента. Напрактика приходите на пенсионерите няма да удовлетворят техните претенции, само че това е стъпка в вярната посока. Проблемите са свързани с неудачни решения в пенсионната система през годините, сподели още Адемов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР