Антикорупционното звено на прокуратурата обвини Веселин Колев, директор на полицията

...
Антикорупционното звено на прокуратурата обвини Веселин Колев, директор на полицията
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф е обвинен за закана в убийство на свидетел срещу депутата със суджука

Антикорупционното звено на прокуратурата упрекна Веселин Колев, шеф на полицията в Добрич в интервала 17 април 2015 година до 1 юни 2016 година, за закана с ликвидиране, насила и склоняване на движимости лица да дадат погрешно умозаключение.

Обвинението на Колев идва след събрани доказателства при следствието против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който бе притеглен към наказателна отговорност по шест обособени закононарушения. В самото начало тогавашният депутат беше упрекнат, че е упражнявал напън над предприемач за избрани облаги, измежду които и приемане на 4 тона суджук.

Мартинов употребявал името на премиера Бойко Борисов при опитите си да изиска от избрани предприемачи суджуците. По думите на Цацаров нито един от суджуците не е достигнал до министър-председателя, а самият Борисов посочи, че не яде сходен вид месни деликатеси, защото имал високо кръвно.

Иначе Веселин Колев е упрекнат за това, че на 19 септември 2017 година се заканил с ликвидиране на мъж с букви Т.А. - главен очевидец по обвиняванията против Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, в случай че още веднъж свидетелства против Мартинов. Колев насочил пръст към очевидеца, имитирайки ориентиран револвер, и му отправил заплашителни жестове. " Това заканване е могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му ", аргументира се прокуратурата.

Колев е притеглен като обвинен и за това, че е принудил двама - автоконтрольори от " Пътна полиция " в Добрич, да извършат неща срещу волята си. Злоупотребявайки с властта си на началник на добричката полиция, Колев е принудил автоконтрольорите да не глобяват лидер на микробус за осъществено нарушаване по Закона за придвижване по пътищата и да не му сформират акт или фиш, а да го освободят без последици, макар че лидерът на микробуса не е показал нужните документи при инспекция.

В хода на следствието са събрани доказателства и за това, че през 2015 година Веселин Колев е подбуждал три движимости лица да дадат погрешно умозаключение, като казусът е изключително тежък. Тримата специалисти са били назначени от окръжния съд в града, с цел да изготвят тройна експертиза по наказателно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност след злополука.

На Колев е наложена мярка за неотклонение - подписка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР