Антикорупционният закон, приет преди година, за едни е майка, а

...
Антикорупционният закон, приет преди година, за едни е майка, а
Коментари Харесай

Делчев: Системата за е-винетките не заработи, защото някой по веригата нещо е откраднал

Антикорупционният закон, признат преди година, за едни е майка, а за други мащеха. Нито един от министрите, депутатите или кметовете на ГЕРБ не бяха съществено тествани през тази година. 
 ДБГ прикани президента да наложи несъгласие на Изборния кодекс  Димитър Делчев: Водим диалози за огромно дясно обединяване
Това сподели ръководителят на Движение България на жителите Димитър Делчев по БНР. Комисията насочи вниманието си главно към техните съперници. Както от ДБГ предупредихме още при приемането му, законът е изработен по този начин, че едни корумпирани да пази, а други да удря, като това състояние се подсигурява законово посредством взаимозависимост на управлението на КПКОНПИ от настоящата партия на власт, сподели още Делчев.

Той беше безапелационен, че държавното управление не е напреднало изобщо в ефикасната битка с корупцията. Според него това е повода всяко ново нещо, без значение дали електронна система или площад, да се оказва некачествено. Като образец Делчев даде системата за електронните винетки, която повече от месец не може да проработи обикновено, тъй като някой по веригата нещо е откраднал.

По отношение на последните ремонти в антикорупционния закон Делчев съобщи, че са налице купища двойни стандарти. Той дефинира предлагането за унищожаване на инспекциите на общинските съветници като парадокс, защото те са най-висшата власт на локално равнище и през тях минават корупционни схеми. Според Делчев прегръдката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за прокарването на тази корекция е показателна за неналичието на съпротива.

От друга страна депутатите дадоха право на Комисията да лишава имущество на хора, за които съдът е признал, че са почтени, уточни ръководителят на ДБГ. Тъй като рискът от принуда и произвол е забележителен, смятам, че Висшият адвокатски съвет би трябвало да изиска Конституционният съд да признае поправката за противоконституционна и нарушаваща правилото за цялост на частната благосъстоятелност при липса на доминиращ публичен интерес, когато се касае за почтени, акцентира ръководителят на ДБГ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР