Антикорупционната комисия да провери депутата Волен Сидеров, искат от Антикорупционния

...
Антикорупционната комисия да провери депутата Волен Сидеров, искат от Антикорупционния
Коментари Харесай

Проверка на Волен Сидеров искат от Антикорупционния фонд

Антикорупционната комисия да ревизира депутата Волен Сидеров, желаят от Антикорупционния фонд (АКФ).

В намерено писмо до медиите от АКФ пишат, че са сезирали новия антикорупционен орган за това, че Сидеров не е заявил спор на ползи.

" Депутатът е записал комерсиално сдружение през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния период за неговото обявление. Ако бъде доказано от комисията, нарушаването води до санкция сред 1000 и 3000 лв., както по новия антикорупционен закон, по този начин и по неотдавна анулирания ", написа в сигнала.

Според данните на АКФ, на 3 октомври 2017 година Волен Сидеров е станал основател и съучастник в комерсиално сдружение " Галерия Стил " ООД с ЕИК 204796970. Според Търговския указател, Сидеров има мажоритарен дял от сдружението в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с заявен предмет на активност в региона на търговията с творби на изкуството и свързани с тях действия.

Последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година. " Към сегашния миг тази декларация е непълна и не отразява правилно имущественото положение на народния представител в нарушаване на член 39 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, а по този начин също и в нарушаване на член 15 от Закона за попречване и определяне на спор на ползи (седемдневен период за обявление на промени в обстоятелствата) до неговата анулация ", написа в сигнала.

Според юристите на фонда Волен Сидеров е в административно нарушаване по член 174, алинея 1 от Закона.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР