Античният театър в Пловдив ще бъде преобразен в призрачно имение

...
Античният театър в Пловдив ще бъде преобразен в призрачно имение
Коментари Харесай

Изкуствен интелект превръща Античния театър в призрачното имение на Семейство Адамс

Античният спектакъл в Пловдив ще бъде видоизменен в призрачно имение за премиерата на мюзикъла " Семейство Адамс " на 18 август от 21 часа, научи Lupa.bg. Постановката ще бъде представена в рамките на фестивала Opera Open. Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия от Бродуей за любовта, фамилията, доверието и израстването с покъртителен и разтърсващ поврат. Призрачният дом на Адамс е сполетяно от призрачен сън - щерка им е влюбена в „ обикновено “ момче. Къде сгрешиха?!

В ролята на фамозната героиня Мортиша Адамс феновете ще видят певицата Юлия Йорданова-Керана. Като Гомес Адамс се вихри Евгений Арабаджиев, в облика на Уенздей Адамс е Калина Костова,Цвети Пеняшки е Чичо Фестър, в ролята на Мама Адамс е Димитър Ангелов, а на Пъгсли Адамс - Матей Минчев. Лърч е Николай Бачев, Мал Байники - Даниел Русев, Алис Байники - Марияна Панова, Лукас Байники е Виктор Ибришимов, Братовчеда То и Нещото - Мария Атанасова.



Сценарият е на Маршал Брикман и Рик Елис, а музиката и текстовете - на Андрю Липа. Всички те са основани на истинските рисунки на именития художник и карикатурист Чарлз Адамс, а не на известните сериал и филм. Чарлз Адамс стартира кариерата си през 30-те години в Съединени американски щати като създател на карикатури и комикси за разнообразни издания, в които показва своето черно възприятие за комизъм. Част от повтарящите се в работите му герои стават известни като „ Семейство Адамс “ и по-късно служат за основа на игрални и анимационни филми, както и на мюзикъл.

Режисьорът Петър Одажиев приготвя една доброжелателна подигравка на черната комедия с мигане въз основата на рисуваните герои, които са известни по целия свят и които носят своята присъща натовареност. Историята на мюзикъла слага тези известни персонажи в нова обстановка – порасналата Уенздей се влюбва. Постановъчният екип стъпва на музикалната драматургия като водеща и подчинява всичко на нея – актьорите, хореографията, преливането на мапинга, придвижването на декора.



Сценографът Петко Танчев употребява прецизен мапинг по архитектурата на Античния спектакъл, с цел да го трансформира в мрачния дом на семейство Адамс, в гробище или среднощна градина.

За първи път в режисура на Опера Пловдив се употребява и изкуствен интелект, с цел да се генерират детайли от мапинга по описанието на обособените подиуми в мюзикъла.

Диригент е Вилиана Вълчева, художник на костюмите - Николина Костова – Богданова, а хореограф - Амедео Джунта. Преводът на текста е на Цветомира Цонева. Участват хорът, балетът и оркестърът на Пловдивската опера.

Билетите за премиерата на " Семейство Адамс " на 18 август са изцяло разпродадени. Втората дата, на която спектакълът може да бъде гледан в Античния спектакъл в Пловдив е 20 септември, от 20.30 часа. Преди това мюзикълът ще гостува на 2 септември в Летния спектакъл във Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР