Античният театър на Пловдив избухна на два пъти по време

...
Античният театър на Пловдив избухна на два пъти по време
Коментари Харесай

Античният театър на крака: Пловдивските таланти Йосиф Миладинов и Хрисиана Савова с награди „Енчо Керязов”

Античният спектакъл на Пловдив избухна на два пъти по време на „ Нощта на звездите” по време на оповестяването на най-талантливите млади българи в региона на образованието, спорта и културата в класацията на фондация „ Енчо Керязов”. Това се случи, откакто стана ясно, че журито е присъдило първи награди в раздел „ Спорт” на огромния плувец Йосиф Миладинов от Спортно учебно заведение „ Васил Левски” и на 10-годишната пианистка Хрисиана Савова от Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков” в категория „ Изкуство”.

Името на Миладинов разгласи кметът Здравко Димитров, а публиката по трибуните се изправи на крайници, с цел да приветства надарения пловдивчанин. За страдание на всички Йосиф не съумя да участва на церемонията, защото се приготвя за Европейското състезание в Рим и тринира в Швейцария.

Зико връчи премията и се обърна към Енчо Керязов с думи на признателност, че е направил вероятен този празник.

„ Пловдивчани те обичаме, чувствай се тук като у дома”, сподели той.

Малката Хрисиана получи наградата си от телевизионния продуцент Маги Халваджиян. Той се обърна към публиката с думите: „ Повтаряйте на децата си, че няма невъзможни неща. Вървете по пътя си, тъй като най-после ви чака това, поради което сте тръгнали. Много неща са преходни, само че изкуството е вечно”.

Наградата в категория „ Образование” отиде при Борислав Кирилов, на 18 години, от Първа частна математическа гимназия в София. Връчи му я кметът на Ямбол Валентин Ревански. Призът за спонсор на годината е за Антон Големанов.

Церемонията стартира с вълнуващо послание на уредника на събитието Енчо Керязов.

„ Няма по класива картина за един артистот една претъпкана зала. Мога да изброя най-малко три аргументи за какво тази нощ на звездите е доста специфична, само че най-важната се назовава Международен ден на детето. Честит празник на всички дребни и пораснали. Честит празник на всички номинирани, поисквам ви триумф. Пожелавам ви да обичате самоуверено, тъй като този живот е за смелите хора”, приключи той.

Поздрав към номинираните и наградените насочи и президентът Румен Радев.

Празникът на Античния спектакъл продължава и сега със специфична стратегия на надарени млади актьори и международни звезди на цирковото изкуство. Водещи на шоуто са артистът Алекс Алексиев и Лили Бързева от Държавна опера-Пловдив. Асистират им децата им Ая и Мартин.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР