Антибиотици - само в краен случайКаквито и начини за лечение

...
Антибиотици - само в краен случайКаквито и начини за лечение
Коментари Харесай

Акнето не се лекува със спирт

Антибиотици - единствено в краен случай

Каквито и способи за лекуване на акне да изберете, запомнете първото предписание - козметиката не би трябвало да съдържа алкохол, тъй като той унищожава липидния пласт на кожата, което предизвика задълбочаване на казуса. Фототерапията е един от най-бързите начини да се отървете от неприятните пъпки, препоръчван от множеството козметолози. 8-10 процедури оказват помощ да унищожавате 85-90% от пропионовите бактерии, причиняващи казуса. За да поддържате постигнатия резултат, понякога би трябвало да ползвате специфична маска за профилактика на акне.

Лазерната терапия е подобаваща при дълбоки огнища на инфектиране. Тя влияе локално на проблематичните места, нагрявайки ги мощно. Под влияние на високата температура пропионовите бактерии умират. За разлика от фототерапията, лазерната работи по-бързо - задоволителни са 2-3 сеанса, само че е и по-травматична. Известно време след нея лицето е подуто и зачервено.

Антибиотици могат да се ползват единствено при съществени учредения - междинна и извънредно тежка степен на акнето, поучават кожни лекари. Те съпоставят използването им с това да оплевиш градината благодарение на огнехвъргачка. Все отново тези лекарства влизат в състава на кремове и гелове, само че постоянно се консултирайте със експерт, преди да ги прилагате върху себе си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР