Антъни Иванов (Вихрен) изпълни заканата си и подобри националния рекорд

...
Антъни Иванов (Вихрен) изпълни заканата си и подобри националния рекорд
Коментари Харесай

Антъни Иванов превзе и рекорда на 200 м свободен стил

Антъни Иванов (Вихрен) извърши заканата си и усъвършенства националния връх на 200 метра свободен жанр на 25-метров басейн. Великотърновецът завоюва купата на държавното състезание на дребен басейн на Спортната палата в София довечера с достижение от 1:45.94 мин. Той прати в историята предходното върхово достижение на България от 1:48.01 мин, което беше дело на Александър Николов от 2009 година

Във финала на 200 м свободен жанр беше регистриран още един връх. Завършилият на втора позиция младок Йордан Янчев затвърди мощните си изяви на шампионата в София и с 1:47.26 мин поправя личния си народен връх за юноши старша възраст, който до през днешния ден беше 1:49.11 мин и беше подложен в Пловдив по-рано този месец.

Бронзовия орден извоюва единственият български участник на еврошампионата за мъже и дами на дребен басейн Петър Божилов (Омега 01), който финишира за 1:51.95 мин.
 Трети ден от Държавното състезание по плуване на дребен басейн @@@
Малко преди да поправя националния връх на 200 м свободен жанр Антъни Иванов сграбчи златото и на 50 м бътерфлай. Възпитаникът на Николай Вакареев финишира първи за 24.02 сек. Втори се подреди Иван Алмаджиев (Младост 91) с 24.37 сек, а бронза завоюва Любомир Борисов (Бриз) с 25.16 сек.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от финалите в третия ден ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от утринната сесия на третия ден ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от финалите от втория ден ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР