Анонсът на министъра на финансите Асен Василев от вчера, че

...
Анонсът на министъра на финансите Асен Василев от вчера, че
Коментари Харесай

Борисов пита Асен Василев за новия дълг, не бил уведомен

Анонсът на министъра на финансите Асен Василев от през вчерашния ден, че България ще излезе на интернационалните пазари с емисия дълг, ядоса през днешния ден водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов разгласи, че ГЕРБ не е била осведомена, а такова решение не е било в съгласие в така наречен некоалиция. Пред актива в Област Търговище водачът на ГЕРБ попита още - кой е отговорен за ниската събираемост на приходите.

" Ние като " неколиция " до този миг не сме осведомени, че държавното управление се готви за нови заеми. Поне аз. Когато приказва господин Василев вчера, че има по-малко събираемост от Агенция " Митници " и НАП защо спестовно не споделя вследствие от кои държавни управления това се е случило? " - уточни Борисов.

И добави:

" Тук се обръщам към моя съдружник Кирил Петков (съпредседател на " Продължаваме промяната ", б.р.) - за какво сме мнителни към тях? Защото от три години не сме в ръководство, не сме имали началник на " Митници " и Национална агенция за приходите, не сме имали финансов министтър. И някои държавни управления са отговорни за това ръководство на бюджета "

Факт, шефовете и на двете организации се сменяха в поредицата служебни държавни управления, като Василев върна отпред хората, с които той работи и като министър на финансите в постоянния кабинет " Петков " - Павел Тонев и Румен Спецов. В изявлението си през вчерашния ден за Българска телеграфна агенция финансовият министър съобщи, ченовият дълг се налагал във връзка със закона за бюджета, само че не посочи какви ще са параметрите на плануваните дългови излъчвания. Относно съответния размер на бъдещия дълг уточни, че Министерството на финансите " не разяснява елементи по излъчванията, които са планувани ". В същото време регистрира закъснение в приходите по линия на неусвоени европейски пари. Към септември сме на осъществяване от 31 на 100 при естествени стойности от 75 на 100 и нагоре. За данъчните доходи обаче разгласи, че се движат, както са разчетени във времето.

Лидерът на ГЕРБ обаче изиска пояснения, както от Политическа партия, по този начин и от колегата й " Демократична България ", като продължи и вчерашната си престрелка с Петков за песента от 90-те " Батальонът се строява " в подтекста на това кой пред чия врата трябвало да се строи, с цел да покаже почитание, че решенията в Народното събрание се взимат от болшинство, а освен от депутатите на обединяването.

" И понеже знам, че Кирил Петков ме гледа следобеда да ми отговори, шегичките и закачките за кой шлагер е златен и кой е отминал са хубави шегички сред нас, в предизборна акция сме, само че за какво не показват отговорните за това? Защо сътрудниците от Демократична България не го разясняват също, е въпрос към тях ", уточни.

" Никой не е споделил с нас, че Асен Василев ще тегли нов дълг. Причината е, че има несъблюдение на приходите, главно от Данък добавена стойност на митниците. Когато ние управлявахме, имаше за всичко. Тръпнем в очакване да забележим с още какъв брой ще задлъжнеем до края на годината - Асен Василев не е споделил. И да се каже кой е отговорен " - уточни и депутатката Теменужка Петкова.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР