Анонимно дарение получи църквата Свети Атанасий в Асеновград. Храмът е

...
Анонимно дарение получи църквата Свети Атанасий в Асеновград. Храмът е
Коментари Харесай

Анонимно дарение получи църквата Свети Атанасий в Асеновград

Анонимно подаяние получи църквата „ Свети Атанасий " в Асеновград. Храмът е един от най-старите в града, прочут като дребния Йерусалим с множеството си църкви и параклиси. Църковното настоятелство ще употребява оставените две хиляди лв., с цел да реализира плануван ремонт по външната фасада.

Асеновград

Вече няколко месеца в Асеновград хората приказват за донора, оставил парите в църквата.

Отец Александър намира парите рано сутринта. Анонимното подаяние е оставено под прага на тази врата зад олтара.
отец Алексъндър: Действително беше изненада огромна. Единствените подбуди самичък донорът си ги знае - дали съвест е преспивал, дали е благодарил за нещо. Не знаем, само че благодарим тъй като тези пари ще влязат фактически в добра работа.
Веднага откакто разкрил парите, отец Александър събрал комисия и те били заприходени в касата на храма. А през днешния ден на храмовия празник асеновградчани не престават да разискват претекстовете на донора.
Мария Василева: Сигурно някой е бил с толкоз доста грехове, че се чуди къде парите да си ги даде и е пристигнал и ги хвърлил тука. Мария: Решил е да направи положително, дори моята майка споделяше, че когато даваш едната ръка не би трябвало да знае какво прави другата, тъй като даваш го от сърце, даваш го за Бога.
В момента църковното настоятелство чака предложения за цената на планувания ремонт по боядисване на храма и възобновяване на развалените орнаменти. Със сигурност дарените пари също ще оказват помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР