Анонимни търговци продават стари електроуреди, като ги представят за нови.

...
Анонимни търговци продават стари електроуреди, като ги представят за нови.
Коментари Харесай

Измама в интернет: Продават стари електроуреди като нови

Анонимни търговци продават остарели електроуреди, като ги показват за нови. За измамата алармираха фенове на NOVA, получили техника с недостатъци след покупка от интернет. Кой продава уреди втора употреба като чисто нови - отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Атрактивна оферта за електроуреди притегля Доротея Георгиева в края на предходната година. Техниката се популяризира във Фейсбук група за продажба на нови уреди, импорт от Германия. Жената купува пералня, комбинирана със сушилня за 999 лева Още при разопаковането на уреда обаче остава неприятно сюрпризирана.

" Дойде същият апарат, само че се оказа, че той напълно не е нов. Още при доставката беше без опаковка, без управление за приложимост, без напътствие. Един от маркучите липсваше ", описа тя.

Въпреки това взема решение да опитва дали пералнята работи обикновено.

„ Когато я отворихме, се оказа, че вътре има вода. Допуснахме, че може би е поради инспекция на уреда ", изясни дамата.

Неприятните изненади обаче не стопират до тук.

" Монтирахме пералнята и я използвахме един път. При втория ни опит се изписа надпис " неточност ", описа Доротея.

Жената пробвала даже да свърже пералнята с мобилно приложение, от което отдалечено да ръководи работата. Тогава дефинитивно схваща, че техниката, която е купила, към този момент е употребена.

" Изписа, че серийният номер на този апарат е към този момент регистриран на различен потребителски профил ", описа тя.

Доротея пробва да се свърже с търговеца, с цел да поправи дефектите или смени пералнята с нова. Първоначално получава заричане, че уредът ще бъде ремонтиран. Обещанието обаче остава единствено на думи.

" След това още веднъж звънях на посочените телефони в страницата - там никой не подвигна, писах известия, само че никой не отговори. Накрая просто ме блокираха ", описа още Доротея.

Екипът ни опита да се свърже търговеца, само че без резултат. Бърза инспекция във форумите в интернет демонстрира, че ужилените купувачи от тази група са десетки. Уредите, които купуват, са разнообразни, само че при всички вместо поръчания нов, идва остарял или с недостатъци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР