АНКОРИДЖ, Аляска (АП) — роднините на Луси Питка Маккормик са

...
АНКОРИДЖ, Аляска (АП) — роднините на Луси Питка Маккормик са
Коментари Харесай

Доброволци разкриват съдбата на хиляди изгубени жители на Аляска, изпратени в психиатрична болница в Орегон преди век

АНКОРИДЖ, Аляска (АП) — роднините на Луси Питка Маккормик са приготвили сьомга, лос, бобър и ондатр върху земен огнище на брега на Река Чена, тъкмо отвън Феърбанкс, до момента в който почитаха живота й. Те разрушиха бяла риба, боровинки и свинска мехлем в обичаен десерт за локалните поданици на Аляска и разсипаха порции върху хартиена паница, като я сложиха в пламъците, с цел да нахранят духа й.

Семейството се молеше, до момента в който правнукът на Маккормик построи дребен ковчег от шперплат, който беше цялостен с дарове и неща от първа нужда за идващия свят, като творби на изкуството на внучката й и четка за коса.

Седмичната гала по погребението на Коюкон Атабаск през септември беше обичайната по всички способи, с изключение на по един: Маккормик умря през 1931 година Останките й бяха разпознати едвам неотдавна и върнати на фамилията.

Маккормик беше един от към 5500 поданици на Аляска сред 1904 година и 60-те години на предишния век, които бяха признати в болница в Портланд, Орегон, след...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР