Анкара. Следващите президентски и парламентарни избори ще се проведат през

...
Анкара. Следващите президентски и парламентарни избори ще се проведат през
Коментари Харесай

Hurriyet Daily News: Ердоган изключи предсрочни президентски избори

Анкара. Следващите президентски и парламентарни избори ще се проведат през юни 2023 година и няма да има предварителни избори преди тази дата, сподели президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, призовавайки членовете на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) да работят повече, с цел да бъдат избрани отново в „ най-важните избори в страната до момента “, цитира думите му турското англоезично издание Hurriyet Daily News .

„ Те (опозицията) към момента приканват за предварителни избори. Няма да има предварителни избори. Те ще се проведат през юни 2023 година Ходенето на избори на всеки 15 или 20 месеца се следи единствено при примитивните племена. Ние управляваме тази страна като съвременно образувание “, сподели Ердоган пред представителите на провинциалните клонове на ПСР на партийна среща в Анкара на 23 ноември.

Изявленията на Ердоган пристигнаха, откакто опозиционните партии непрестанно приканват държавното управление да отиде на предварителни избори на фона на продължаващата икономическа турбуленция, която докара до обезценка на турската лира.

ПСР и нейният съдружник, Партията на националистическото придвижване (ПНД), ще получат болшинството в Народното събрание през 2023 година, сподели Ердоган, обещавайки да унищожат всевъзможен тип стопански, политически или боен скрит план против Турция след стогодишнината на републиката.

„ Ще приключим нашата битка по най-хубавия метод и ще осигурим доста ярко и ново бъдеще на нашите деца “, сподели той. Всички избори са сериозни, само че поради събитията, засягащи както Турция, по този начин и света, изборите през 2023 година ще бъдат от жизненоважно значение за Турция и бъдещата й роля в по необятния район, съобщи президентът.

„ Имаме година и половина до изборите. Ето за какво ще работим интензивно и ще чукаме на вратите на всички наши хора, ще им стиснем ръцете и ще спечелим сърцата им “, сподели той. Водейки най-дълго задържалата се на власт партия в актуалната турска история, Ердоган даде обещание да удължи ръководството си и да „ счупи “ нови върхове.

Турският президент изрази възгледите си за продължаващите стопански проблеми след рутинно съвещание на кабинета в края на 22 ноември. Все още има неуспехи в международната стопанска система, която към момента страда от отрицателните последствия от пандемията, сподели Ердоган, наблягайки, че международната стопанска система е в допълнение подкопана от парична агресия и политика на негативни лихвени проценти на развитите страни.

„ Като страна с огромни знания и опит в ръководството на финансови рецесии, както във всяка една област, ние сме решени да използваме опциите, предлагани от сериозния интервал, през който светът минава сега “, сподели той.

„ Виждаме игрите, които тези, които се стремят да изтласкат страната ни от уравнението, играят върху обменните курсове, лихвените проценти и покачванията на цените, както правеха в предишното, и демонстрираме волята си да продължим напред с нашите лични проекти за игра “, той сподели.

Турция ще продължи да дава приоритет на вложенията, производството, заетостта, износа и растежа, съобщи Ердоган.

„ Видяхме същата игра в доста интернационалните произшествия на доста платформи, само че с чест излязохме от всяка борба, която сме подхванали, като заехме твърда позиция. Както освободихме страната си от толкоз доста клопки и произшествия, по този начин ще подсигуряваме, че страната ни ще излезе победител от тази война за икономическо избавление благодарение на Бог и поддръжката на нашата нация. ”

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР