Анкара ще продължи да блокира присъединяването на Швеция към НАТО,

...
Анкара ще продължи да блокира присъединяването на Швеция към НАТО,
Коментари Харесай

Гневният Ердоган посочи какви са шансовете на Швеция за НАТО

Анкара ще продължи да блокира присъединението на Швеция към НАТО, в случай че страната не спре да дава леговище на организации, считани от Турция за терористични. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Той направи изказване след 3-часово съвещание на кабинета и повтори настояването - Швеция да предприеме спомагателни стъпки против поддръжниците на Кюрдската работническа партия и на мрежата, която съгласно Анкара е виновна за опита за прелом през 2016 година.
-->
През последните месеци в Стокхолм се организираха демонстрации в поддръжка на ПКК, а предходната седмица имаше митинг по време на Курбан Байрам, на който беше изгорял коранът.

" Докато ислямският свят чества Курбан Байрам, ние сме ядосани от неописуемата офанзива против Свещения коран в Стокхлом, столицата на Швеция. Незачитането на възприятията на 2 милиарда мюсюлмани - това е перверзия, несъвместима с най-основните човешки полезности, да не приказваме за независимост на изложение. Това са закононарушения от ненавист, разпалвани от ислямофобия. Фактът, че сходно закононарушение може да се прави с полицейска защита, го прави още по-сериозно. В нито една цивилизована страна по света офанзива против святи неща за хората не се смята за независимост на изразяването ", безапелационен бе Ердоган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР