Анкара. Жертвите на горските пожари в Гърция бяха почетени и

...
Анкара. Жертвите на горските пожари в Гърция бяха почетени и
Коментари Харесай

Daily Sabah: Турци и гърци почетоха заедно паметта на жертвите на пожарите в Атика

Анкара. Жертвите на горските пожари в Гърция бяха почетени и в прилежаща Турция, написа вестник Daily Sabah .
Група турци и гърци се събраха за бдение в памет на 85-мата души, които починаха в пожарите в Атика. Представители на православната общественост в Турция също се помоли за жертвите на огнения пъкъл в Гърция.
В Гьокчеада, провинция Чанаккале в Западна Турция, локалните поданици се събраха за бдение, проведено от турски предприемач. Носейки банери на турски, гръцки и британски език, на които се четеше „ Споделяме болката ви ", събралите се резервираха минута безмълвие в памет на починалите и се помолиха за душите им. Турците рецитираха стихове от Корана, а гърците възпламениха свещи в двора на локална православна черква.
Макар двустранните връзки да са белязани със спорадични враждебности, Турция и Гърция се радват най-много на положителни връзки заради историческите си контакти и географската си непосредственост на страните, ситуирани от двете страни на Егейско море. След нещастието в Атика, ръководещите в Анкара сервираха съболезнования и предложиха помощта си на Атина. Турските жители също изрази благосклонностите си към гърците - в обществените медии бе припомнено предлагането на Гърция за помощ през 1999 година, когато опустошително земетресение засегна северозападната част на Турция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР