Анкара. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е предупредила

...
Анкара. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е предупредила
Коментари Харесай

Cumhurryiet : САЩ предупреждават Турция да не търгува със санкционирани руски компании и лица

Анкара. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е предизвестила турските компании да не си сътрудничат с съветски лица и компании, които са обект на наказания от Запада, оповестява вестник Cumhurriyet .

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо е изпратил писмо до Американската комерсиална камара в Турция на 22 август, предупреждавайки за допустимо турско съдействие с съветски компании.

В писмото се показва, че съдействието на турските компании с съветските, които са обект на наказания, може да докара до въвеждане на наказания против тях от страна на Съединени американски щати.

Писмото е изпратено и до Асоциацията на турските индустриалци и предприемачи.

В писмото на Адейемо се показва, че „ тези, които дават материална поддръжка на лица или организации в листата със наказания на Съединени американски щати, са изложени на риск от наказания на Съединени американски щати “.

Турските банки във съвместен контакт със глобени съветски банки и не могат да поддържат същите връзки с американските банки, се показва в писмото.

По-рано турското министерство на финансите и държавното богатство разгласиха телефонен диалог сред турския заместник-министър на финансите Юнус Елитас и неговия американски сътрудник Адейемо, в който Анкара подсигурява, че няма да разреши на нито едно лице или институция да наруши глобите, наложени на Русия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР