Анка - майката на пребитото момиченце Севда в Пловдив, се

...
Анка - майката на пребитото момиченце Севда в Пловдив, се
Коментари Харесай

Майката на пребитото бебе се справила виртуозно с осиновяван...

Анка - майката на пребитото момиченце Севда в Пловдив, се е справила безупречно с осиновяването, излиза наяве от информация на обществените в Пловдив. Те обясниха, че процедурата трае най-малко половин година. Всеки един жител или семейство може да подаде заявление за кандидат-осиновител в Дирекция " Социално подкрепяне ". След това се издава заповед, въз основа на която двама обществени служащи стартират своето обществено изследване за съответното лице или семейство. Така нареченото " изследване " трае 3 месеца. От кандидат-осиновителите се изисква да набират голям брой документи, включително медицински, също удостоверение за съдимост, дали сега водят каузи, при преценка на обществените служащи се изисква и обзор от психиатър. 

" След като всички тези документи бъдат набавени и импортирани, стартира обработката им. Правят се няколко визити или първо претендентите идват на място, след което се правят визити на дома им. Отделно от това се събира информация от шеф, от съседи, също по преценка на обществените служащи, в случай че нещо ги тормози. Ние работим по разпоредба и когато лицата дават отговор по критериите на тази разпоредба, няма никакво съображение това семейство или жител да не бъде утвърден за регистриране ", изясни шефът на " Социално подкрепяне " в Пловдив Танева.

Тя добави, че с изключение на всички тези процедури и набиране на документи, кандидат-осиновителите минават и през образование, което също трае няколко месеца. " В случая дамата е участвала на всяко едно образование. Когато то завърши, се прави разбор, слагат се оценки, при нас се дава отчет по какъв начин е минало самото образование, какъв е откритият наставнически потенциал. Тя се е справила с всички тези неща съвършено. По наредбата, по която работим, не е имало никакво съображение това лице да не бъде вписано. Точно противоположното - всички индикатори сочат, че тя е годна да бъде осиновител ", уточни Надя Танева. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР