Анхелина Калинина е една от тенисистките, които се подписаха под

...
Анхелина Калинина е една от тенисистките, които се подписаха под
Коментари Харесай

Украински тенисисти се обявиха против пълен бойкот на турнири с руснаци

Анхелина Калинина е една от тенисистките, които се подписаха под писмото

Украински тенисисти приканиха Министерството на младежта и спорта и олимпийския комитет на страната да не одобряват решение за цялостен протест на надпревари, в които вземат участие спортисти от Русия и Беларус. На 8 март олимпийският комитет на Украйна заяви, че се обмисля решение за " отбягване на присъединяване на украински спортисти " в шампионати, в които вземат участие съветски и беларуски състезатели.

В позиция до Министерството и олимпийския комитет украинската тенис федерация разгласи, че сходно решение ще докара до " заличаването на украинския тенис " и напомни, че тенисистите от Русия и Беларус вземат участие в съвсем всеки шампионат.

" Подобно решение ще бъде глоба против украинците, които показват позицията на Украйна по целия свят ", се споделя още в писмото, подписано от президента на федерацията Серхий Лагур от някои от най-хубавите украински тенисисти - Анхелина Калинина, Даяна Ястремска, Катарина Завацка, Надежда Киченок, Александър Овчаренко, Владислав Орлов и Иля Белобородко.

По-рано в Латвия три тенисистки, в това число водещата ракета на страната Йелена Остапенко, както и двама колоездачи, бяха лишени от финансиране от олимпийския комитет на страната поради това, че вземат участие в шампионати дружно с представители на Русия и Беларус.

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) и Женската тенис асоциация (WTA) разрешават на съветски и беларуски тенисисти да играят в шампионати като неутрални. Забрана за тях имаше единствено на " Уимбълдън ", само че по искане на уредника на шампионата, което докара до решението да не се присъждат точки за международната класация и до санкция.

Инфо: dnevnik.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР