Английският Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си

...
Английският Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си
Коментари Харесай

В дебюта на Карик: Роналдо блесна, а Юнайтед капарира мястото си в Шампионска лига

Английският Манчестър Юнайтед реализира извънредно скъпа победа в битката си за продължение към елиминационната фаза на Шампионска лига в формалния дебют на краткотрайния управител Майкъл Карик. Това се случи, откакто огромната звезда на тима – Кристиано Роналдо, откри резултата при гостуването на Виляреал с попадение в 78-ата минута, а в последната минута от постоянното време Джейдън Санчо подпечата триумфа при визитата в Испания.

Успехът направи по този начин, че „ алените дяволи” са на върха в група F с 10 точки и оставиха на три зад себе си втория Виляреал. Останалите два тима в групата – Аталанта и Йънг Бойс, играят по-късно във вторник, като бергамаските имат пет точки и се нуждаят от наложителен триумф, с цел да се намесят в битката за продължение напред.

За Юнайтед обстановката е относително лека, защото му следва домакинство на швейцарския клуб от тази група, до момента в който Аталанта и Виляреал биха влязли в директен спор за допълнителеното място и мачове в Шампионска лига и напролет.



Срещата се забави с десетина минути и старта ѝ, защото имаше проблем в информационната система на съдиите. В последна сметка дуелът в Испания стартира по проект. След пет минути игра се стигна до първия прецизен удар в срещата, откакто Гомес получи задоволително време, че да си настройки топката на левия крайник в наказателното поле и да шутира, само че там Де Хеа се намеси добре и мазета настрана. Натискът на испанския клуб продължи, а в 9-ата Де Хеа още веднъж трябваше да се намесва в привидно по-лека обстановка.

В 11-ата Арнаут Данджума стреля, а топката спря в ръката на Уан-Бисака, който бе в наказателното поле на "червените дяволи ". ВАР прегледа обстановката и не даде съвет на Брих да даде дузпа. Миг по-късно Первис Еступинян насочи мощен удар, само че неакуратен. Последва по-изравнена игра в Испания, само че Виляреал има повече топката по отношение на противника си от северозападна Англия, само че обстановките пред вратата на Де Хеа не бяха с ранната периодичност.

В 26-ата пък вратарят на домакините Рули изрита мощно топката вдясно край наказателното поле на Юнайтед. Там Пино овладя и върна за Мой Гомес, чийто незабавен удар бе отразен с една ръка от Де Хеа. В 29-ата Санчо центрира рисково в наказателното поле на Виляреал, само че Раул Албиол с глава почисти току преди Кристиано да трябваше да отиграе и да насочи изстрел към вратата на Херонимо Рули. При последвалия ъглов удар пък Роналдо стреля мощно от разстояние, само че Рули внимаваше и улови.

В добавеното време на първата част Данджума бе изведен вляво в наказателното поле от Тригерос, който взе топката от Фред в наказателното поле, само че ударът на №15 от "жълтата подводница " бе драматичен. Втората част стартира с състояние за гостите от Албиона, само че ударът на Фред бе избавен с лекост от Рули в 53-ата минута. Шест по-късно пък Давид Де Хеа избави своите от сигурен гол. Топката се озова в Ману Тригерос, който бе безусловно непокрит в наказателното поле на гостите, и насочи мощен удар с десния крайник. Де Хеа направи ослепителен плонж вдясно и отрази удара на испанеца.

Малко по-късно и Данджума стреля от преференциална позиция, само че и той прати топката безнадеждно навън. В 71-ата минута Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо комбинираха ужасно, а Санчо задмина с лекост Албиол и се озова на стрелкова позиция, само че ударът му бе отразен с крайник от Рули.

12 минути преди края домакините позволиха скандална неточност за своето равнище при изнасяне на топката. Рули комбинира с пас по земя с Етиен Капу, който се забави първо с приближаването към топката, след това с преодоляването ѝ, а от това идеално се възползва Фред, който затвори прелестно халфа на Виляреал и някак подаде на Кристиано Роналдо пред наказателното поле. Португалецът видя, че вратарят на домакините е излязал задоволително напред от своята врата и с прехвърлящ удар откри резултата в интерес на британския тим.

В 82-ата Дани Парехо пусна пас вляво за Алберто Морено, а той с левия крайник видя непокрития на границата на наказателното поле - Капу. Френският халф реши да отиграва острото подаване с глава вместо с крайник и прати топката високо в трибуните, с цел да последва навън за Юнайтед.

В ответната офанзива Кристиано можеше да вкара втори гол в срещата, откакто преодоля Рули, само че топката мина вляво от вратата на домакинския пазач. Виляреал се втурна да търси изравнителен гол, което отвори големи зони по терена за контранападение за гостите, а пет преди края Рашфорд реши да стреля от дребен ъгъл, само че Рули се намеси, пращайки топката в ъглов удар. След осъществяването му Пау Торес постави крайник на пътя на топката, с цел да спре рисков удар от приблизително разстояние, насочен от Бруно Фернандеш.

В последната минута от постоянното време гостите от Острова осъществиха втори гол. Хуан Фойт от Виляреал сбърка в половината на Юнайтед, а Фред взе топката и подаде за МакТомини. Той комбинира с Кристиано вляво, който продължи напред за Маркъс Рашфорд. Напред се втурнаха Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо, а португалецът получи на дъгата, само че не спря да стреля, а продължи надясно за Санчо, който с топовен шут и благодарение на напречната греда подпечата триумфа за "червените дяволи " при визитата им в Испания.

Рефер: Феликс Брих (Германия)

Стадион: "Естадио де ла Серамика (Виляреал, Испания)

FT /

0:1 Кристиано Роналдо (78)

0:2 Джейдън Санчо (90)

Виляреал (4-3-3): 13. Херонимо Рули – 8. Хуан Фойт, 3. Раул Албиол (к), 4. Пау Торес, 12. Первис Еступинян – 5. Дани Парехо, 6. Етиен Капу, 14. Ману Тригерос - 21. Йереми Пино, 23. Мой Гомес, 15. Арнаут Данжума

Резерви: 1. Серхио Асенхо, 31. Икер Алварес, 2. Марио Гаспар, 9. Пако Алкасер, 10. Висенте Ибора, 11. Саму Чуквуезе, 16. Булайе Диа, 17. Даниел Раба, 18. Алберто Морено, 20. Ребун Пеня, 22. Аиса Манди, 24. Алфонсо Педраса

Треньор: Унай Емери

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): 1. Давид де Хеа – 29. Аарон Уан-Бисака, 2. Виктор Линдельоф, 5. Хари Магуайър (к), 27. Алекс Телеш – 39. Скот Мактоминей, 17. Фред – 25. Джейдън Санчо, 34. Дони ван де Беек (18. Бруно Фернандеш), 9. Антони Марсиал (10. Маркъс Рашфорд) – 7. Кристиано Роналдо

Резерви: 22. Том Хийтън, 26. Дийн Хендерсън, 3. Ерик Баи, 8. Хуан Мата, 10. Маркъс Рашфорд, 14. Джеси Лингард, 16. Амад Диало, 18. Бруно Фернандеш, 20. Диого Далот, 31. Неманя Матич

Треньор: Майкъл Карик
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР